Σύντομα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσφορές έως 30 Απριλίου για Καστέλο Μπιμπέλη

Διορία έως τις 30 Απριλίου έχουν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές προκειμένου να υποβάλουν προσφορές για την αξιοποίηση της ιστορικής βίλας Μπιμπέλη στην Κέρκυρα. Το ακίνητο, που είναι γνωστό και ως Καστέλο Μπιμπέλη, αποτελεί το αντικείμενο του νέου διαγωνισμού που προκήρυξε μεσοβδόμαδα το ΤΑΙΠΕΔ. Η αξιοποίηση του ακινήτου θα γίνει μέσω της σύστασης σχετικής εταιρείας, της εισφοράς από το Ταμείο των εμπραγμάτων δικαιωμάτων της κυριότητας και του δικαιώματος επιφανείας, με διάρκεια 99 έτη, επί του ακινήτου και της πώλησης και μεταβίβασης μετοχών του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας στον πλειοδότη. Το Καστέλο Μπιμπέλη βρίσκεται στην περιοχή Κάτω Κορακιάνα και αφορά σε έκταση 83,4 στρεμμάτων, επί της οποίας υπάρχουν επτά κτίρια.

Φθηνό το κόστος γραφείων στην Αθήνα

Στην 40ή θέση της παγκόσμιας κατάταξης έναντι της 39ης πέρυσι βρίσκεται πλέον η αγορά γραφείων της Αθήνας, με βάση το συνολικό κόστος χρήσης γραφείων σε σύνολο 67 πόλεων. Σύμφωνα με την Cushman & Wakefield, η χρήση γραφείων στην Αθήνα (πλατεία Συντάγματος) απαιτεί 358 ευρώ/τ.μ. σε ετήσια βάση, εκ των οποίων 311,5 ευρώ/τ.μ. αφορούν το ενοίκιο, ενώ τα 46,5 ευρώ/τ.μ. αφορούν τα υπόλοιπα έξοδα, όπως κόστος συντήρησης, κοινόχρηστες δαπάνες κ.ο.κ.

Επιπλέον κίνητρα σε «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον»

Τη διεύρυνση του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον» με πρόσθετα κίνητρα επιδιώκει ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης. Ο υπουργός επιχειρεί να εγκριθεί από την Ε.Ε. η συνέχιση του προγράμματος, πριν προβεί στην υποβολή και έγκριση των σχετικών επιχειρησιακών προγραμμάτων της νέας προγραμματικής περιόδου. Για τον σκοπό αυτό, ο κ. Μανιάτης έστειλε σχετική επιστολή στον αρμόδιο επίτροπο Γκίντερ Ετινγκερ, δηλώνοντας πως στόχος είναι όχι μόνον η διατήρηση του προγράμματος, αλλά και η διεύρυνση των προσφερομένων κινήτρων. Ηδη, όπως έχει αποδειχθεί από τις περίπου 25.000 επεμβάσεις που έχουν γίνει σε υφιστάμενα κτίρια, τα οφέλη για την οικονομία είναι σημαντικά, καθώς ενισχύονται οι εγχώριες βιομηχανίες πρώτων υλών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή