Μέτρα ανάσχεσης κερδοσκοπικών τάσεων στο Ντουμπάι

Μέτρα ανάσχεσης κερδοσκοπικών τάσεων στο Ντουμπάι

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέτρα για την ανάσχεση κερδοσκοπικών τάσεων στην αγορά κατοικίας, που συντελούν στη διόγκωση της αύξησης των τιμών, μελετά το Ντουμπάι. Στο επίκεντρο βρίσκονται οι αγοραπωλησίες που πραγματοποιούνται «από τα σχέδια».

Ειδικότερα, τους τελευταίους μήνες έχει επανεμφανιστεί το φαινόμενο αυτό, καθώς οι κερδοσκόποι αποκτούν ένα ακίνητο κατά την έναρξη της κατασκευής του και στη συνέχεια σπεύδουν να το μεταπωλήσουν πριν ακόμα ολοκληρωθούν οι εργασίες. Στόχος τους είναι να επωφεληθούν από τη συνεχή άνοδο των τιμών μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, κίνηση που δεν συνεπάγεται μεγάλο κόστος, δεδομένου ότι για την απόκτηση ενός ακινήτου από τα σχέδια, το μόνο που απαιτείται είναι μια προκαταβολή του 10% και στη συνέχεια πληρωμές με δόσεις, σε διάφορα στάδια της κατασκευής. Κατά το 2013, οι τιμές των κατοικιών στο Ντουμπάι αυξήθηκαν κατά 30%, ενώ φέτος εκτιμάται ότι οι τιμές θα ενισχυθούν ακόμα περισσότερο από 35% έως 40%.

Μετά την κρίση του 2008, οι αξίες κατέρρευσαν κατά 65%, δείγμα της «φούσκας» που είχε δημιουργηθεί, η οποία, όπως όλα δείχνουν, φαίνεται ότι επανέρχεται στο προσκήνιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή