Αύξηση επενδύσεων αναμένεται φέτος στην Ολλανδία

Αύξηση επενδύσεων αναμένεται φέτος στην Ολλανδία

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βελτίωση αναμένεται να καταγράψει η επενδυτική δραστηριότητα στην αγορά ακινήτων της Ολλανδίας κατά το 2014, καθώς -σύμφωνα με σχετική έρευνα της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ακινήτων Savills- προβλέπεται η εισροή κεφαλαίων της τάξεως των 3-4 δισ. ευρώ, έναντι 3,4 δισ. ευρώ το 2013. Μάλιστα, και το 2013 είχε σημειωθεί αυξητική τάση, καθώς οι επενδύσεις στην αγορά ακινήτων είχαν αυξηθεί κατά 27%, με το τέταρτο τρίμηνο να αποδεικνύεται ιδιαίτερα δυναμικό, με συνολικό ποσό ύψους 1,3 δισ. ευρώ να επενδύεται στην αγορά. Κύριος λόγος της θετικής αυτής πρόβλεψης αναμένεται να είναι η άνοδος του επενδυτικού ενδιαφέροντος για εμπορικά κέντρα.

Ηδη, όπως τονίζει η Savills, κατά τους πρώτους μήνες του νέου έτους έχουν τοποθετηθεί πάνω από 600 εκατ. ευρώ στον τομέα των εμπορικών ακινήτων, σχεδόν ξεπερνώντας τα 600 εκατ. ευρώ που είχαν επενδυθεί στο σύνολο του 2013. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η ζήτηση για ακίνητα στην Ολλανδία έχει αυξηθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, τόσο από εγχώριους όσο και από ξένους αγοραστές. Εκτός από τα εμπορικά κέντρα, μεγάλη ζήτηση έχουν επίσης και τα κτίρια γραφείων στο Αμστερνταμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή