2.420 ευρώ το μέσο ενοίκιο στο Μανχάταν

2.420 ευρώ το μέσο ενοίκιο στο Μανχάταν

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών βρέθηκαν κατά τον Μάιο τα ενοίκια των διαμερισμάτων στην περιοχή του Μανχάταν της Νέας Υόρκης, καθώς η τρέχουσα περίοδος αποτελεί την πλέον δραστήρια του χρόνου αναφορικά με τη μετεγκατάσταση πολλών ανθρώπων. Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία της εταιρείας εκτιμήσεων Miller Samuel Inc. και του μεσιτικού γραφείου Douglas Elliman Real Estate, το μέσο ενοίκιο στο Μανχάταν αυξήθηκε κατά 3,1% τον Μάιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους και διαμορφώθηκε σε 2.420 ευρώ μηνιαίως, το υψηλότερο σημείο της τελευταίας πενταετίας. Αντίστοιχα, ο δείκτης διαθεσιμότητας κενών διαμερισμάτων μειώθηκε σε 1,58% από 1,6%.

Οπως προκύπτει από τη σχετική ανάλυση, τα ενοίκια βρίσκονται σε ανοδική τροχιά ύστερα από έξι διαδοχικούς μήνες υποχώρησης, αρχής γενομένης από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, όταν μια σημαντική αύξηση των πωλήσεων νέων κατοικιών οδήγησε στην απότομη αύξηση της διαθεσιμότητας διαμερισμάτων προς ενοικίαση. Εν ολίγοις, οι μέχρι πρότινος ενοικιαστές μετατράπηκαν σε ιδιοκτήτες, ενισχύοντας έτσι την προσφορά κατοικιών προς ενοικίαση.

Σταδιακά όμως η τάση αυτή αντιστράφηκε, καθώς τα κριτήρια λήψης στεγαστικών δανείων αυξήθηκαν και οι τιμές πώλησης των κατοικιών ενισχύθηκαν, με αποτέλεσμα να περιοριστεί η ζήτηση για αγορά κατοικίας και οι ενδιαφερόμενοι να στραφούν εκ νέου στην ενοικίαση. Αντίστοιχα, το επίπεδο απασχόλησης στη Νέα Υόρκη συνεχίζει να ενισχύεται, μιας και κατά το 12μηνο που ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο προστέθηκαν 75.000 νέες θέσεις εργασίας. Αντίστοιχα, η ανεργία μειώθηκε από το 8,8% τον περσινό Απρίλιο, σε 7,9% φέτος. Τα παραπάνω στοιχεία λειτουργούν υπέρ της αύξησης της ζήτησης για νέες ενοικιάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή