Πρόσωπα και Πράγματα

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εως και τις 14 Ιουλίου δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων του Ε9

Παράταση έως τις 14 Ιουλίου χορήγησε το υπουργείο Οικονομικών για τις δηλώσεις ακινήτων Ε9, σε όσους φορολογούμενους επιθυμούν να οριστικοποιήσουν τα χαρακτηριστικά των ακινήτων τους ή έχουν να δηλώσουν μεταβολές στην ακίνητη περιουσία τους, που πραγματοποιήθηκαν εντός του 2013. Με το πέρας και της νέας αυτής προθεσμίας, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα εκδώσουν τα εκκαθαριστικά του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων, τα οποία, σημειωτέον, έπρεπε να έχουν εκδοθεί ήδη από τις 18 Ιουνίου. Η νέα αυτή καθυστέρηση σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι θα έχουν περιθώριο λίγων ημερών για την καταβολή της πρώτης από τις συνολικά έξι μηνιαίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ, δεδομένου ότι η πρώτη εξ αυτών πρόκειται να καταβληθεί έως το τέλος Ιουλίου. Στο πλαίσιο αυτό, γίνονται σκέψεις για τη μετάθεση της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, από το τέλος Ιουλίου στο τέλος Αυγούστου.

Δόθηκε έμμεση παράταση στην τακτοποίηση αυθαιρέτων

Εμμεση παράταση στον νόμο για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων δίνει απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Ν. Ταγαρά, η οποία εκδόθηκε εντός της εβδομάδας. Σύμφωνα με αυτήν, δικαίωμα να ενταχθούν στον νόμο Καλαφάτη, δηλαδή τον 4178/2013, έχουν και όσοι τακτοποίησαν με βάση τον νόμο Παπακωνσταντίνου (4014/11) έστω και εκπρόθεσμα. Υπενθυμίζεται ότι ο τελευταίος νόμος έδινε τη δυνατότητα, μέχρι 7 Φεβρουαρίου 2014, για να μεταφερθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ή όσες ήταν σε αρχική υποβολή με πληρωμένο παράβολο. Παράταση δίδεται και στην προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών, από τον μηχανικό, για την ολοκλήρωση της υπαγωγής με καταληκτική ημερομηνία τον Φεβρουάριο του 2015.

Deutsche Bank και ECE πωλούν το Palais Quartier

Μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες των τελευταίων ετών στην ευρωπαϊκή αγορά ακινήτων εξετάζουν η Deutsche Bank και η ECE Projektmanagement, ο μεγαλύτερος διαχειριστής εμπορικών κέντρων της Γερμανίας. Οι δύο όμιλοι βρίσκονται σε συζητήσεις με τoν όμιλο Rabobank, με αντικείμενο την πώληση του συγκροτήματος Palais Quartier που βρίσκεται στη Φρανκφούρτη. Το ύψος της συναλλαγής, εφόσον επιτευχθεί συμφωνία, αναμένεται να ξεπεράσει τα 800 εκατ. ευρώ. Το Palais Quartier διαθέτει επιφάνεια της τάξεως των 130.000 τ.μ., προσφέροντας χρήσεις εμπορικών καταστημάτων, γραφείων και ξενοδοχείου. Φιλοξενεί το εμπορικό κέντρο MyZeil και το ξενοδοχείο Hotel Jumeirah. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το φετινό πρώτο τρίμηνο πωλήθηκαν επαγγελματικά ακίνητα αξίας 10 δισ. ευρώ ευρώ στη Γερμανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή