Ακόμη ένα φαραωνικό έργο στο Ντουμπάι

Ακόμη ένα φαραωνικό έργο στο Ντουμπάι

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί το Ντουμπάι να φιλοξενεί ήδη το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο του κόσμου, το Dubai Mall των 512.000 τ.μ., ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι οι φιλοδοξίες των διοικούντων το μικρό αυτό εμιράτο σταματούν εδώ. Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ρασίντ Αλ-Μακτούμ, το Ντουμπάι θα προχωρήσει στα σχέδια για την ανάπτυξη μιας περιοχής ξενοδοχείων και ψυχαγωγίας, η οποία θα διαθέτει ως σημείο αναφοράς το νέο, μεγαλύτερο εμπορικό  κέντρο, το Mall of the World ή, αλλιώς, το Εμπορικό  Κέντρο  του  Κόσμου.

Αν και δεν δόθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με το πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες ή το πώς θα χρηματοδοτηθεί ένα τέτοιο έργο, ούτε καν το ύψος του προϋπολογισμού, φαίνεται ότι έχει ανάψει το «πράσινο φως» για την έναρξη της σχετικής επένδυσης, η οποία, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, θα υλοποιηθεί σε στάδια. Σύμφωνα με τα τελευταία σχέδια, το νέο εμπορικό κέντρο θα περιλαμβάνει συνολική επιφάνεια 743.000 τ.μ. και θα συνδέεται με ένα θεματικό πάρκο, θέατρα, εγκαταστάσεις ιατρικού τουρισμού, συγκροτήματα επιπλωμένων διαμερισμάτων με 20.000 δωμάτια, όπως επίσης και 100 ξενοδοχεία.

Ουσιαστικά θα πρόκειται για μια μίνι πολιτεία, η οποία θα είναι σε θέση να φιλοξενεί 180 εκατ. επισκέπτες ετησίως. Τις νέες εγκαταστάσεις θα διατρέχουν επτά χιλιόμετρα πεζοδρόμων. Το σύνολο των συγκροτημάτων θα είναι στεγασμένο, προκειμένου οι επισκέπτες να προστατεύονται από την καλοκαιρινή ζέστη της ερήμου, ενώ τον χειμώνα θα είναι εφικτό το άνοιγμά τους στον καθαρό αέρα. Πάντως, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει προειδοποιήσει ότι μία νέα σειρά κολοσσιαίων έργων ανάπτυξης ακινήτων θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια νέα «φούσκα» τιμών στην αγορά ακινήτων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή