Επενδύσεις 7,3 δισ. από Νορβηγούς

Επενδύσεις 7,3 δισ. από Νορβηγούς

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ποσό των 7,32 δισ. ευρώ ετησίως για τα επόμενα τρία χρόνια πρόκειται να επενδύει στην παγκόσμια αγορά ακινήτων ο νέος επενδυτικός όμιλος ακινήτων που συστάθηκε από το νορβηγικό επενδυτικό fund, τον κρατικά ελεγχόμενο φορέα της σκανδιναβικής χώρας, ο οποίος διαχειρίζεται τα έσοδα από την πετρελαϊκή βιομηχανία και διαθέτει αποθεματικά της τάξεως των 654 δισ. ευρώ. Απώτερος στόχος της Νορβηγίας είναι να επενδύσει το 5% του συνολικού αποθεματικού του ταμείου της σε ακίνητα ανά τον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το fund της χώρας επένδυσε για πρώτη φορά σε ακίνητα το 2010.

Ηδη αυτήν την περίοδο η νέα εταιρεία ακινήτων στελεχώνεται με τους κατάλληλους ανθρώπους, οι οποίοι θα κληθούν να επενδύσουν και να διαχειριστούν τα σχετικά κεφάλαια. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των εργαζομένων στον επενδυτικό φορέα της Νορβηγίας πρόκειται να αυξηθεί σχεδόν κατά 60% κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών ετών, και συγκεκριμένα από τους 370 σήμερα σε περίπου 600, εκ των οποίων οι 200 θα απασχολούνται αποκλειστικά με τις δραστηριότητες γύρω από την αγορά ακινήτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή