Πρόσωπα και Πράγματα

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναβάθμιση Πλάκας μέσω αξιοποίησης 12 ακινήτων

Συνολικά 26 νέα ακίνητα, εκ των οποίων τα 12 βρίσκονται στην ιστορική περιοχή της Πλάκας, εντάχθηκαν εντός της εβδομάδας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα διαδικτυακών δημοπρασιών ακινήτων του Δημοσίου. Ιδίως όσον αφορά τα ακίνητα της Πλάκας, δεδομένων των ιδιαίτερων πολιτιστικών χαρακτηριστικών της περιοχής, το ΤΑΙΠΕΔ προχωρά στην αξιοποίησή τους μέσω εκχώρησης δικαιωμάτων επιφάνειας για 99 έτη και όχι απευθείας πώλησής τους, προκειμένου με το πέρας της συγκεκριμένης περιόδου, η κυριότητα των ακινήτων να επιστρέψει στο Δημόσιο. Επίσης, εκτιμάται ότι η αξιοποίηση των εν λόγω ακινήτων θα αναβαθμίσει σημαντικά την περιοχή της Πλάκας, δεδομένου ότι πολλά εξ αυτών είναι ημιτελή και εγκαταλελειμμένα. Τα υπόλοιπα 14 ακίνητα που αξιοποιούνται μέσω της πλατφόρμας, αφορούν κτίρια και παραθαλάσσια οικόπεδα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Σχέδιο συστέγασης υπηρεσιών ΙΚΑ,ΟΑΕΕ,ΟΓΑ σε επτά νομούς

Τη συστέγαση των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και την ενοποίηση των δομών τους προωθεί το υπουργείο Εργασίας. Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία ενιαίου δικτύου για τις υπηρεσίες των Ταμείων που διατηρούν υποκαταστήματα σε όλες τις πόλεις, όπως το Ιδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ – ΕΤΑΜ), ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ). Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να συγκροτηθεί ομάδα εμπειρογνωμόνων, η οποία θα επεξεργαστεί σχετικό σχέδιο συστέγασης για επτά νομούς της χώρας. Στόχος είναι το σχέδιο να έχει παραδοθεί στον υπουργό κ. Γ. Βρούτση ώς το τέλος του μήνα, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο μια τέτοια κίνηση θα μειώσει τις λειτουργικές δαπάνες των Ταμείων, απελευθερώνοντας παράλληλα και μια σειρά ακινήτων προς αξιοποίηση.

32.000 τ.μ. επιπλέον χώροι γραφείων για την Google στο Σαν Φρανσίσκο

Στην επέκταση των γραφειακών της χώρων στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ προχώρησε η Google. Σύμφωνα με πληροφορίες από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός αγόρασε ένα κτίριο γραφείων από τις εταιρείες Ares Management και USAA Investment Management, συνολικής επιφάνειας 9.000 τ.μ., ενώ παράλληλα συμφώνησε να μισθώσει επιπλέον γραφεία επιφάνειας 23.000 τ.μ. στον πύργο Spear Tower, ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην One Market Plaza. Βάσει της συμφωνίας, η εταιρεία θα καταλάβει τους χώρους από τον δεύτερο έως τον 16ο όροφο του κτιρίου των συνολικά 42 ορόφων. Πλέον, η Google θα διαθέτει γραφεία σε πολύ κοντινή απόσταση μεταξύ τους, ενώ όλα τα ακίνητα βρίσκονται κοντά στην παραλία της πόλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή