Σύντομα

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

lΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

Πιλοτικό πρόγραμμα για εγκαταλελειμμένα, ετοιμόρροπα κτίρια

Την επίσπευση των διαδικασιών αναφορικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος των εγκαταλελειμμένων, ετοιμόρροπων και επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία κτιρίων της Αθήνας, αποφάσισαν, έπειτα από σχετική συνάντησή τους εντός της εβδομάδας, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Στο πλαίσιο της σχετικής σύσκεψης, συμφωνήθηκε η συγκρότηση Ομάδας Εργασίας με στελέχη των δύο φορέων, με αντικείμενο την εκπόνηση σχεδίου αντιμετώπισης του προβλήματος, αξιοποιώντας την καταγραφή των πολεοδομικών, αρχιτεκτονικών και ιδιοκτησιακών προβλημάτων που έχει γίνει από τον Δήμο Αθηναίων. Στο πλαίσιο αυτό, σύντομα αναμένεται η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση για την πλήρη αξιοποίηση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης (ΣΟΑΠ). Τέλος, οι κ. Γιάννης Μανιάτης και Γιώργος Καμίνης συμφώνησαν στη δρομολόγηση ενός πιλοτικού προγράμματος αξιοποίησης ή απόσυρσης των κτιρίων αυτών, προκειμένου στη συνέχεια να εφαρμοστεί και στο σύνολο της πόλης, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αλλά και την αποκατάσταση του περιαστικού χώρου, που επιδιώκει την ενδυνάμωση της τάσης για επιστροφή στο κέντρο της πόλης.

lΑΦΑΝΤΟΥ ΡΟΔΟΣ

Μάχη από τέσσερις «μνηστήρες»

Τέσσερις δεσμευτικές προσφορές από αντίστοιχα επενδυτικά σχήματα προσείλκυσε εντέλει η διαγωνιστική διαδικασία του Ταμείου Αποκρατικοποίησης για την αξιοποίηση του ακινήτου στην περιοχή Αφάντου στη Ρόδο. Μεταξύ των εταιρειών περιλαμβάνεται η Dimand, εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων του κ. Δημήτρη Ανδριόπουλου, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία στον κλάδο, έχοντας ενεργό ρόλο, μεταξύ άλλων, στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ «Αγία Σοφία», όπως επίσης και στο νέο κτίριο γραφείων της Cosmote στην Αττική Οδό. Επίσης, το ακίνητο της Αφάντου διεκδικούν η Aegean Sun Investments, του Κύπριου επιχειρηματία κ. Νικολή Νικολαΐδη, επικεφαλής του ξενοδοχειακού ομίλου Atlantica Hotels and Resorts, η M.A. Angeliades Inc., εταιρεία του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία κ. Μερκούριου Αγγελιάδη, καθώς και ο ξενοδοχειακός όμιλος του κ. Χατζηλαζάρου, ο οποίος διαθέτει πέντε μονάδες στη Ρόδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή