Πρόσωπα και Πράγματα

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προχωρά ο διαγωνισμός για τον έλεγχο 3.000 ακινήτων

Χρονικό περιθώριο έως τις 17 Σεπτεμβρίου θα έχουν στη διάθεσή τους οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να συμμετάσχουν στον μειοδοτικό διαγωνισμό που προκήρυξε η ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου), με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών ελέγχου σε 3.000 ακίνητα του Δημοσίου. Στόχος είναι ο εντοπισμός των καταλληλότερων εξ αυτών προς αξιοποίηση και η υλοποίηση των απαιτούμενων ενεργειών για να συμβεί κάτι τέτοιο. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 6 εκατ. ευρώ, ενώ η διάρκεια ορίζεται σε 12 μήνες. Στόχος είναι αφενός η δημιουργία δυνατότητας αξιοποίησης για περίπου 1.000 ακινήτων και αφετέρου η δημιουργία τεχνογνωσίας που θα επιτρέψει ανάλογη ωρίμανση για τα πάνω από 70.000 ακίνητα του Δημοσίου που διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ. Συνολικά θα επιλεγούν τρεις ανάδοχοι για αντίστοιχο αριθμό γεωγραφικών ενοτήτων.

Στην Πειραιώς μετακομίζει το υπουργείο Πολιτισμού

Στο κτίριο της πρώην βιομηχανίας επίπλων γραφείου Τσαούσογλου, επί της οδού Πειραιώς 260, φαίνεται πως οδεύει οριστικά το υπουργείο Πολιτισμού. Σήμερα, το υπουργείο εδρεύει στην οδό Μπουμπουλίνας, ενώ οι υπηρεσίες του μισθώνουν επιπλέον 17 ακίνητα σε όλη την Αθήνα, καταβάλλοντας ενοίκια της τάξεως των 3 εκατ. ευρώ ετησίως. Οπως προκύπτει, το υπουργείο έχει έλθει σε συμφωνία με την ιδιοκτήτρια του κτιρίου Τσαούσογλου, Εθνική Τράπεζα για την αγορά του ακινήτου, έναντι τιμήματος της τάξεως των 20 εκατ. ευρώ, ώστε να στεγάσει εκεί όλες του τις υπηρεσίες, αποκομίζοντας και το σχετικό όφελος από τη μη καταβολή ενοικίων. Στο παραπάνω ποσό δεν υπολογίζονται οι πρόσθετες δαπάνες που απαιτούνται για την ανακατασκευή του κτιρίου, ώστε να είναι σε θέση να φιλοξενήσει τις υπηρεσίες του υπουργείου.

Εντυπωσιακή άνοδος στο Αμπου Ντάμπι

Με «ιλιγγιώδη» ρυθμό αυξάνονται οι τιμές των κατοικιών στο εμιράτο του Αμπου Ντάμπι, σε μια ακόμα ένδειξη ότι η κτηματαγορά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα παραμένει ευάλωτη σε απότομες διακυμάνσεις, καθώς ανάλογη εικόνα καταγράφεται και στο Ντουμπάι. Οπως προκύπτει από στοιχεία της εταιρείας παροχής υπηρεσιών συμβούλων ακινήτων Asteco, κατά το δεύτερο τρίμηνο, οι τιμές των κατοικιών στο Αμπου Ντάμπι αυξήθηκαν κατά 29% συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο, η αύξηση των τιμών ήταν της τάξεως του 4%. Μάλιστα, υπήρξαν και περιπτώσεις μεμονωμένων περιοχών, όπως το Reef Downtown, όπου η ετήσια αύξηση έχει αγγίξει το 55%, προτού σταθεροποιηθεί κατά το τελευταίο τρίμηνο. Ανάλογη πορεία καταγράφουν και οι τιμές των ενοικίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή