Σύντομα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Με γρήγορους ρυθμούς προχωράει το έργο στο Φαληρικό Δέλτα

Εντός της προκαθορισμένης προθεσμίας βρίσκεται το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου του Κέντρου Πολιτισμού που τελεί υπό τη διαχείριση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Οπως ανακοίνωσε το Ιδρυμα εντός της εβδομάδας, μετά 10 μήνες εντατικών εργασιών από την πρώτη τμηματική προθεσμία τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, ολοκληρώθηκε πλέον και η δεύτερη τμηματική προθεσμία της κατασκευής του έργου. Οπως προκύπτει, έχει πλέον ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός των κτιρίων που θα φιλοξενούνται στην έκταση που βρίσκεται στο Φαληρικό Δέλτα. Συγκεκριμένα, έχει ολοκληρωθεί πλήρως η ανωδομή των κτιρίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του χώρου στάθμευσης οχημάτων, όπως επίσης και των κτιρίων του πάρκου. Παράλληλα, πραγματοποιούνται οι εργασίες τελικής διαμόρφωσης και φύτευσης του πάρκου, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και οι λοιπές ηλεκτρομηχανολογικές και αρχιτεκτονικές εργασίες στο εσωτερικό των κτιρίων. Το επόμενο βήμα στη διαδικασία κατασκευής περιλαμβάνει την έναρξη της ανέγερσης του ενεργειακού στεγάστρου, το φθινόπωρο του 2014, με την ολοκλήρωσή της να τοποθετείται στις αρχές του 2015. Επίσης, από τον Σεπτέμβριο του 2014 θα συνεχιστεί σταδιακά η φύτευση των υπόλοιπων δέντρων του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, ενώ τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει η φύτευση των θάμνων. Υπενθυμίζεται πως το συνολικό ύψος της επένδυσης ανέρχεται στα 566 εκατ. ευρώ, αποτελώντας εξ ολοκλήρου δωρεά από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

AVENUE

Αυξήθηκε 3% ο τζίρος των καταστημάτων στο πρώτο εξάμηνο

Βελτίωση καταγράφουν τα οικονομικά μεγέθη του εμπορικού κέντρου Avenue, το οποίο βρίσκεται επί της Λ. Κηφισίας, στο ύψος του Αμαρουσίου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με την ολοκλήρωση του πρώτου εξαμήνου, ο τζίρος των καταστημάτων του κέντρου σημείωσε άνοδο της τάξεως του 3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Αντίστοιχα, η επισκεψιμότητα παρέμεινε σταθερή, αλλά με τάσεις ανόδου. Σημειωτέον ότι το 92% της συνολικής επιφάνειας του Avenue είναι μισθωμένο, παρά τις σημαντικές δυσχέρειες του κλάδου του λιανικού εμπορίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή