Εργο – σταθμός για το Δουβλίνο μετά την κρίση

Εργο – σταθμός για το Δουβλίνο μετά την κρίση

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προς πώληση διατίθεται από την Grant Thornton έκταση «φιλέτο» στο Δουβλίνο και συγκεκριμένα στην περιοχή Τσέριγουντ, αντί ποσού 220 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μοναδικό ακίνητο στην Ιρλανδία, καθώς το οικόπεδο των 1.620 στρεμμάτων προσφέρει τη δυνατότητα ανάπτυξης 3.800 κατοικιών, 220.000 τ.μ. κτιρίων γραφείων και 37.800 τ.μ. εμπορικών καταστημάτων. Η έκταση είναι μεγαλύτερη από εκείνη του Χάιντ Παρκ στο Λονδίνο, αλλά απαιτείται έγκριση των χρήσεων από την πολιτεία, προτού ο ενδιαφερόμενος επενδυτής μπορέσει να λάβει τις σχετικές άδειες. Ωστόσο, το ακίνητο έχει ήδη ενταχθεί στη διαδικασία του fast track, κάτι που συνεπάγεται ταχύτερη ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών.

Σε κάθε περίπτωση, το συγκεκριμένο έργο είναι από τα πλέον φιλόδοξα στην Ιρλανδία, ιδίως υπό το πρίσμα της σημερινής συγκυρίας, κατά την οποία οι αξίες των κατοικιών οδεύουν εκ νέου προς τα πάνω, όπως άλλωστε και η ζήτηση, ενώ αύξηση καταγράφουν και οι τιμές των ενοικίων γραφειακών χώρων. Οπως τονίζουν αναλυτές της τοπικής αγοράς, στο άμεσο μέλλον, θα χρειαστούν τουλάχιστον 10.000 νέες κατοικίες στο Δουβλίνο προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες στεγαστικές ανάγκες, τη στιγμή που το 2013 παραδόθηκαν μόλις 1.600 νέες κατοικίες.

Σημειωτέον ότι στην έκταση έχουν ήδη οικοδομηθεί 52.500 τ.μ. κτιρίων γραφείων, τα οποία αποφέρουν ετήσια έσοδα 7,5 εκατ. ευρώ, με δυνατότητα αύξησης στα περίπου 10 εκατ. ευρώ όταν μισθωθούν και οι κενοί γραφειακοί χώροι. Μεταξύ των ενοικιαστών περιλαμβάνεται ο αμερικανικός όμιλος παραγωγής υπολογιστών Dell. Η περιοχή εξυπηρετείται από σταθμό του τρένου, με το οποίο απαιτούνται περίπου 40 λεπτά έως το κέντρο του Δουβλίνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή