Υποχώρηση για τρίτο τρίμηνο στη Σιγκαπούρη

Υποχώρηση για τρίτο τρίμηνο στη Σιγκαπούρη

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περαιτέρω υποχώρηση αναμένεται να σημειώσουν οι τιμές των κατοικιών στη Σιγκαπούρη, σύμφωνα με σχετική πρόβλεψη της Keppel Land, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων στη δεύτερη ακριβότερη αγορά κατοικίας της Ασίας, μετά το Χονγκ Κονγκ. Η εκτίμηση αυτή φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από τις πρόσφατες δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης της χώρας, που τόνισαν ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό του «ράλι» των τιμών που είχε καταγραφεί τα προηγούμενα χρόνια, δεν πρόκειται να καταργηθούν το προσεχές διάστημα. Μεταξύ των μέτρων που έχουν ληφθεί περιλαμβάνονται αυξήσεις φόρων και περιορισμοί στη λήψη στεγαστικών δανείων.

Η επίδρασή τους είναι πάντως ορατή στην αγορά, καθώς τον Ιούνιο οι πωλήσεις κατοικιών υποχώρησαν κατά 68% σε σχέση με τον αμέσως προηγούμενο μήνα. Ταυτόχρονα, ο δείκτης που καταγράφει τις τιμές στην αγορά υποχώρησε κατά 1,1% το δεύτερο τρίμηνο, έναντι μείωσης κατά 1,3% το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. Συνολικά, οι τιμές υποχωρούν για τρία διαδοχικά τρίμηνα, που είναι η πιο μακροχρόνια πτώση που καταγράφεται τα τελευταία πέντε χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή