«Μαγνήτης» η Γερμανία για επενδύσεις

«Μαγνήτης» η Γερμανία για επενδύσεις

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό η θετική πορεία της αγοράς επενδυτικών ακινήτων της Γερμανίας κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του έτους, καθώς, όπως προκύπτει από σχετική ανάλυση της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ακινήτων NAI Apollo Group, κατά το εν λόγω διάστημα καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 7,1 δισ. ευρώ. Συνολικά κατά το φετινό πρώτο εξάμηνο επενδύθηκαν κεφάλαια 17,1 δισ. ευρώ στη γερμανική αγορά επαγγελματικών ακινήτων, μέγεθος που είναι 32,3% υψηλότερο από το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Το μεγαλύτερο μερίδιο κατά το πρώτο εξάμηνο κατέλαβε η αγορά γραφείων με 41,4% του συνόλου των επενδύσεων ή συνολικά 7,1 δισ. ευρώ. Πρόκειται για ποσό 21,6% υψηλότερο από το αντίστοιχο περσινό διάστημα, όταν είχαν επενδυθεί 5,8 δισ. ευρώ στη γερμανική αγορά γραφείων. Αντίστοιχα, στον κλάδο των εμπορικών ακινήτων τοποθετήθηκαν 5 δισ. ευρώ (μερίδιο 29,3%), μέγεθος που συνιστά ετήσια αύξηση της τάξεως του 15,7%. Πάντως, τον υψηλότερο ρυθμό αύξησης των επενδύσεων κατέγραψε ο κλάδος των αποθηκών/logistics, με ετήσια άνοδο κατά 67,9% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή