Σύντομα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από «κόσκινο» θα περάσουν 1.000 κρατικά ακίνητα

Προχωρεί ο σχεδιασμός της ΕΤΑΔ αναφορικά με το έργο που έχει εκπονήσει με στόχο τον τεχνικό και νομικό έλεγχο σε 1.000 κρατικά ακίνητα, που θα επιλεγούν μέσα από μια «δεξαμενή» τουλάχιστον 3.000 ακινήτων με αμφιλεγόμενο καθεστώς. Οπως προέκυψε, εντός της εβδομάδας, προκηρύχθηκε και ο διαγωνισμός για την επιλογή του συμβούλου διαχείρισης του έργου της διενέργειας ελέγχου. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τις προσφορές τους έως τις 15 Οκτωβρίου, με τη σχετική αμοιβή να ορίζεται σε 760.000 ευρώ. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για την επιλογή της ομάδας μηχανικών και δικηγόρων που θα αναλάβουν τον βασικό πυρήνα του έργου, δηλαδή το ξεκαθάρισμα των ακινήτων της ΕΤΑΔ.

Ενα σχέδιο για τα Οινόφυτα

Την αξιοποίηση του ακινήτου της στα Οινόφυτα, με στόχο τη δημιουργία ενός μεγάλου επιχειρηματικού πάρκου, εξετάζει το τελευταίο διάστημα η διοίκηση της ΕΛΒΙΕΜΕΚ, έχοντας μάλιστα προχωρήσει και σε σχετικές συζητήσεις με ενδιαφερόμενους επενδυτές. Πρόκειται για έκταση της τάξεως των 830 στρεμμάτων, που εμφανίζει σημαντικές προοπτικές για τον μετασχηματισμό της σε επιχειρηματικό πάρκο. Ωστόσο, το δυσχερές οικονομικό περιβάλλον και ιδίως το αρνητικό κλίμα που έχει παγιωθεί στην αγορά ακινήτων καθιστούν επισφαλή τον όποιο σχεδιασμό.

Νέο μοντέλο για το Πάρκο Τρίτση

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αδυναμίας της Πολιτείας να συντηρήσει πάρκα της αρμοδιότητάς της αποτελεί η περίπτωση του Πάρκου Τρίτση, το οποίο εμφανίζει εικόνα εγκατάλειψης. Για το ζήτημα αυτό πραγματοποιήθηκε εντός της εβδομάδας σύσκεψη των αρμόδιων φορέων και δημάρχων, παρουσία και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννη Μανιάτη, όπως επίσης και του προέδρου του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), Ανδρέα Μποζίκα. Οπως προέκυψε, ο κ. Μανιάτης πρότεινε τη μεταφορά της ευθύνης για τη διαχείριση του πάρκου στον ΑΣΔΑ, μαζί με πόρους που θα επιτρέψουν την ομαλή λειτουργία του, γεγονός που έτυχε της ομόφωνης αποδοχής από τους συναρμόδιους δημάρχους Ιλίου, Αγίων Αναργύρων, Αγίας Βαρβάρας, Πετρούπολης, Αιγάλεω και Χαϊδαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή