Πρόσωπα και Πράγματα

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κέρδη 2,2 εκατ. για την Alpha Αστικά Ακίνητα στο πρώτο 6μηνο

Σε 2,2 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους της Alpha Αστικά Ακίνητα, κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου, έναντι κερδών 2,5 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Αντίστοιχα, σύμφωνα με τη σχετική λιτή ανακοίνωση της εισηγμένης θυγατρικής του ομίλου της Alpha Bank, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 6,8 εκατ. ευρώ, έναντι 6,6 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία δρομολογεί πλέον τον μετασχηματισμό της σε ΑΕΕΑΠ, αν και επί του παρόντος ο σχετικός σχεδιασμός δεν έχει ολοκληρωθεί, εν αναμονή και των κατάλληλων συνθηκών. Πάντως, το πιθανότερο είναι η υφιστάμενη εταιρεία να μετατραπεί σε ΑΕΕΑΠ διαθέτοντας ένα αξιόλογο χαρτοφυλάκιο ακινήτων συνολικής αξίας που θα ξεπερνά τα 400 εκατ. ευρώ.

Ελπίδες για την πρώην αμερικανική βάση στις Γούρνες του Ηρακλείου

Στις 28 Νοεμβρίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή προσφορών αξιοποίησης του ακινήτου της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες του Ηρακλείου Κρήτης. Πρόκειται για έναν από τους διαγωνισμούς που «τρέχει» αυτήν την περίοδο το ΤΑΙΠΕΔ και ο οποίος μπορεί δυνητικά να προσελκύσει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον, παρότι το εν λόγω ακίνητο βρίσκεται στις σχετικές «λίστες αξιοποίησης» επί σειρά ετών, αποτελώντας προτεραιότητα ήδη από την εποχή της παλιάς ΚΕΔ (Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου). Η έκταση των 738 στρεμμάτων ενδείκνυται για μια σειρά χρήσεων, με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ να έχει εξετάσει, μεταξύ άλλων, την πιθανότητα ανάπτυξης συγκροτήματος παραθεριστικών κατοικιών, που να συνοδεύονται πιθανώς και από ένα μικρό γήπεδο γκολφ, όπως επίσης και από περιορισμένους εμπορικούς χώρους.

Επένδυση σε κτίριο γραφείων στη Βοστώνη από την Blackstone

Το ποσό των 88 εκατ. ευρώ θα δαπανήσει ο επενδυτικός όμιλος της Blackstone, που συμφώνησε πριν από λίγες μέρες στην απόκτηση ενός κτιρίου γραφείων 13 ορόφων στην πόλη της Βοστώνης. Η συμφωνία προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο και θα προσφέρει πρόσθετα έσοδα στην Blackstone λόγω της επαναμίσθωσής του σε νέους χρήστες, εν μέσω μιας ανθηρής αγοράς γραφείων. Το κτίριο έχει κατασκευαστεί το 1983 και διαθέτει συνολική επιφάνεια 21.400 τ.μ., από την οποία πάνω από το 50% είναι εκμισθωμένο στη γαλλική τράπεζα Natixis. Η τελευταία έχει ήδη συμφωνήσει με άλλον ιδιοκτήτη προκειμένου να μετακινηθεί σε έτερο, παρακείμενο ακίνητο το 2017. Σημειωτέον ότι η Blackstone έχει παρουσία και στην ελληνική αγορά, μέσω της απόκτησης μεριδίου 10% στη Lamda Development.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή