Πρόσωπα και Πράγματα

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαμηλές τιμές και καλές αποδόσεις στα εξοχικά

Ευκαιρίες στην εγχώρια αγορά εξοχικών κατοικιών καταγράφει πρόσφατη έρευνα της διεθνούς εταιρείας παροχής υπηρεσιών ακινήτων Algean Property. Σε αυτήν επισημαίνεται ότι, κατά το τρέχον έτος, οι τιμές έχουν αρχίσει να σταθεροποιούνται μετά τη σημαντική μείωσή τους τα τελευταία χρόνια και τη δημιουργία ενός σημαντικού αποθέματος 50.000 απούλητων εξοχικών κατοικιών. Παράλληλα, οι επενδυτές μπορούν να προσδοκούν σε αποδόσεις της τάξεως του 4%-6%, καθώς κατά το φετινό επτάμηνο (Ιανουάριος-Ιούλιος) μισθώθηκαν 70.000 εξοχικές κατοικίες σε πάνω από 1 εκατ. ξένους επισκέπτες. Ετσι, εκτός του ότι οι εξοχικές κατοικίες της χώρας είναι μια δημοφιλής επιλογή για ξένους συνταξιούχους, μπορούν να έχουν κι επενδυτικό χαρακτήρα. Η Algean καταγράφει και την ανάγκη δημιουργίας νέων συγκροτημάτων 40-50 κατοικιών για ξένους επενδυτές.

Ερχονται ειδοποιητήρια για ανεξόφλητο ΕΕΤΗΔΕ

Μπορεί οι ιδιοκτήτες να πληρώνουν πλέον τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ, ωστόσο η εφορία δεν έχει λησμονήσει και όσους αγνόησαν τις προειδοποιήσεις για την υποχρέωση καταβολής του προκατόχου του σημερινού φόρου, δηλαδή του ΕΕΤΗΔΕ, ή όσους εσφαλμένα θεωρούν ότι έχουν εξοφλήσει το σύνολο της οφειλής για το 2013. Ετσι, όσοι έχουν ακόμα πλήρως ή μερικώς ανεξόφλητη οφειλή θα κληθούν σύντομα να την καταβάλουν, μέσω σχετικών ειδοποιητηρίων. Πρόκειται για περίπου 1 εκατ. φορολογούμενους, ενώ το συνολικό ποσό της οφειλής εκτιμάται σε 300 εκατ. ευρώ. Οι άνθρωποι αυτοί είχαν διορία έως το καλοκαίρι του 2014 για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους. Σε διαφορετική περίπτωση ή έστω αν δεν προχωρήσουν σε ρύθμιση του χρέους τους, θα βρεθούν ενώπιον του κινδύνου κατασχέσεων.

Αγορά 10.000 διαμερισμάτων από την Blackstone στην Ιαπωνία

Στην αγορά 10.000 διαμερισμάτων σε διάφορες πόλεις της Ιαπωνίας αναμένεται να προχωρήσει ο επενδυτικός όμιλος της Blackstone, στο πλαίσιο σχετικής συμφωνίας. Συγκεκριμένα, πρόκειται να αγοράσει τον κλάδο κατοικίας της GE Japan Corp. αντί συνολικού τιμήματος της τάξεως του 1,3 δισ. ευρώ, κάτι που μεταφράζεται σε πάνω από 200 κτίρια κατοικιών σε πόλεις όπως το Τόκιο, η Οζάκα, η Ναγκόγια και η Φουκουκόα. Οπως ανακοίνωσε η Blackstone, η συμφωνία αυτή θα πραγματοποιηθεί μέσω του νέου της επενδυτικού fund στην Ασία, που έχει συγκεντρώσει κεφάλαια ύψους 3,22 δισ. ευρώ. Σημειωτέον ότι η Blackstone είναι σήμερα ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων κατοικιών των ΗΠΑ, ενώ έχει επίσης αποκτήσει χαρτοφυλάκια διαμερισμάτων στη Μαδρίτη της Ισπανίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή