Πρόσωπα και Πράγματα

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταχύτερη ολοκλήρωση των χωροταξικών σχεδίων

Την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση των περιφερειακών χωροταξικών σχεδίων προανήγγειλε εντός της εβδομάδος ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης (φωτ.), μιλώντας σε εκδήλωση του Συλλόγου Ελλήνων Πολεοδόμων και Χωροτακτών (ΣΕΠΟΧ), με θέμα «Περιφερειακά Πλαίσια Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΠΠΧΣΑΑ)». Κύριος στόχος της σύσκεψης ήταν η κατάθεση απόψεων αναφορικά με τη διαδικασία αναθεώρησης των θεσμοθετημένων ΠΠΧΣΑΑ και η καταγραφή προτάσεων για την ανάδειξη των ΠΠΧΣΑΑ ως βασικών εργαλείων χωρικής ανάπτυξης. Ο κ. Τσιρώνης υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο ΣΕΠΟΧ στη διαδικασία ολοκλήρωσης των Περιφερειακών Σχεδίων, καθώς και στην αναθεώρηση του πρόσφατου θεσμικού πλαισίου για τη Χωροταξική – Πολεοδομική Μεταρρύθμιση.

«Μπλόκο» από ΣτΕ στο ΤΑΙΠΕΔ και για Γκολφ Αφάντου στη Ρόδο

Νέο «μπλόκο» έβαλε το Συμβούλιο της Επικρατείας σε απόπειρα αξιοποίησης ακινήτου από το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς μετά τον Αστέρα της Βουλιαγμένης, το δικαστήριο απέρριψε και το τροποποιημένο ΕΣΧΑΔΑ (Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο) για την ανάπτυξη του ακινήτου Γκολφ Αφάντου στη Ρόδο, που περιλαμβάνει την ανάπτυξη σύγχρονων τουριστικών εγκαταστάσεων, σε μια επένδυση προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ. Αιτία είναι η διαπίστωση μερικής ασυμβατότητας (σε σχέση με το αρχικό ΕΣΧΑΔΑ που είχε καταθέσει το ΤΑΙΠΕΔ) ως προς τη χάραξη της οριογραμμής της παραλίας, έπειτα από τον επανέλεγχο των κτηματικών μερίδων στο τμήμα Βορείου και Νοτίου Αφάντου. Το ακίνητο αποτελείται από δύο γειτονικές παραθαλάσσιες ιδιοκτησίες και βρίσκεται δίπλα στην εθνική οδό Ρόδου – Λίνδου. Η συνολική επιφάνειά του είναι 1.858.000 τ.μ.

Θυγατρικές στην Ιβηρική από τον όμιλο Patrizia

Στη σύσταση θυγατρικών εταιρειών στην Ισπανία και στην Πορτογαλία προχώρησε ο γερμανικός επενδυτικός όμιλος ακινήτων Patrizia, ένας από τους μεγαλύτερους πανευρωπαϊκά. Η εταιρεία σχεδιάζει τη διείσδυση και ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στην αγορά της Ιβηρικής Χερσονήσου, ενώ έχει ήδη προχωρήσει σε ανάλογες κινήσεις στις αγορές ακινήτων των σκανδιναβικών χωρών, τη Γαλλία, τη Μεγ. Βρετανία και την Ολλανδία. Η διοίκηση της Patrizia εκτιμά ότι ιδίως η ισπανική αγορά ακινήτων προσφέρει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες, κυρίως στον τομέα της συντήρησης και διαχείρισης ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων. Πρόκειται για έναν κλάδο στον οποίο ο γερμανικός όμιλος έχει αναπτύξει μεγάλη τεχνογνωσία, καθώς η Γερμανία διαθέτει τη μεγαλύτερη αγορά ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων στην Ευρώπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή