Οι νέες «γειτονιές» του Λονδίνου

Οι νέες «γειτονιές» του Λονδίνου

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο νοτιοδυτικό Λονδίνο αναμένεται να συγκεντρωθεί η μελλοντική προσφορά νέων κατοικιών τα επόμενα χρόνια, σε μια προσπάθεια να αμβλυνθεί η μεγάλη απόσταση που χωρίζει σήμερα τη ζήτηση από την προσφορά, και είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι τιμές έχουν αυξηθεί τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με σχετικά στοιχεία της Savills Research, σχεδόν το 60% της προσφοράς νέων κατοικιών τα επόμενα χρόνια αναμένεται να προέλθει από τις συνοικίες του νοτιοδυτικού Λονδίνου, όπως το Χάμερσμιθ, το Φούλαμ και το Λάμπεθ. Συνολικά, αναμένεται η ανάπτυξη 165.000 νέων κατοικιών, εκ των οποίων οι 36.000 κατοικίες θα παραδοθούν έως το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.

Σύμφωνα πάντως με τη Savills Research, ακόμη και αυτά τα ακίνητα δεν προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα προσιτά. Το 45% των νέων κατοικιών αναμένεται να κοστίζουν πάνω από 15.000 ευρώ/τ.μ., ενώ ένα πρόσθετο 43% θα τιμολογηθεί μεταξύ 7.000 και 15.000 ευρώ/τ.μ. Αντίστοιχα, μόλις 12% των νέων κατοικιών θα κοστίζει λιγότερο από 7.000 ευρώ/τ.μ., δείγμα του πόσο υψηλό είναι πλέον το κόστος απόκτησης νεόδμητης κατοικίας στη βρετανική πρωτεύουσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή