Οι εμπορικές αλυσίδες πηγαίνουν Ασία

Οι εμπορικές αλυσίδες πηγαίνουν Ασία

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πόλεις της Ασίας αναδεικνύον- ται οι πλέον δημοφιλείς μεταξύ των μεγάλων εμπορικών ομίλων, αναφορικά με την επέκτασή τους σε νέες αγορές. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει σχετική έρευνα της CBRE, όπου προκύπτει ότι το Τόκιο της Ιαπωνίας αποτελεί την πλέον περιζήτητη πόλη, προσελκύοντας 63 νέες εμπορικές αλυσίδες. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Σιγκαπούρη με 58 νέες αλυσίδες, με το Αμπου Ντάμπι να ακολουθεί στην τρίτη θέση, καθώς προσέλκυσε συνολικά 55 νέα εμπορικά «σήματα».

Αντίστοιχα, το Λονδίνο διατήρησε την πρωτοκαθεδρία του ως ο πιο διεθνοποιημένος προορισμός, καθώς το 57,9% των αλυσίδων είναι διεθνούς προέλευσης. Κατά το 2014, 12 νέα σήματα ξεκίνησαν για πρώτη φορά τη λειτουργία τους στην βρετανική πρωτεύουσα, καθώς η πόλη εξακολουθεί να λειτουργεί σαν «μαγνήτης» για τις πολυεθνικές αλυσίδες. Ακολουθεί το Ντουμπάι, όπου το 55,7% των διεθνών αλυσίδων έχει αναπτύξει παρουσία, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Σαγκάη της Κίνας, με το σχετικό μερίδιο να διαμορφώνεται σε 53,4%.

Η CBRE ερεύνησε συνολικά 164 πόλεις κατά το 2014. Οι μισές από αυτές τις πόλεις προσέλκυσαν τουλάχιστον πέντε νέες διεθνείς εμπορικές αλυσίδες, οι οποίες προχώρησαν στο άνοιγμα τουλάχιστον ενός καταστήματος. Οι έξι από τις 15 δημοφιλέστερες πόλεις βρίσκονται στην Ασία, ενώ από την Ευρώπη, μόνο το Παρίσι και η Μόσχα βρέθηκαν στην πρώτη δεκάδα, καθώς προσέλκυσαν 41 και 42 νέες αλυσίδες αντίστοιχα. Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρει η ανάλυση της CBRE, το ενδιαφέρον των διεθνών εμπορικών αλυσίδων για την επέκτασή τους σε νέες αγορές ανά την υφήλιο παραμένει εξαιρετικά ζωηρό. Εκτός από το Τόκιο και τη Σιγκαπούρη, υψηλή ζήτηση συγκεντρώνει και η Ταϊπέι, η πρωτεύουσα της Ταϊβάν, όπως επίσης και πόλεις στη Μέση Ανατολή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή