Σύντομα

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Παγώνει» η πώληση του Hilton

Αναβάλλεται προς το παρόν κάθε σχεδιασμός πώλησης του ξενοδοχείου Athens Hilton, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον. Αυτό ανέφεραν εντός της εβδομάδας κύκλοι προσκείμενοι στην ιδιοκτήτρια Ιονική Ξενοδοχειακή και στη μητρική Alpha Bank. Το επενδυτικό κλίμα άλλωστε δεν είναι και το πλέον ευνοϊκό αυτήν την περίοδο, παρότι τα ξενοδοχειακά ακίνητα και ιδίως εκείνα που διαθέτουν υψηλές προδιαγραφές αποτελούν τα πλέον περιζήτητα από τους ξένους θεσμικούς επενδυτές. Σε κάθε περίπτωση, εφόσον εξομαλυνθεί η κατάσταση στην ελληνική οικονομία και αποκατασταθεί η σταθερότητα, είναι δεδομένο ότι το Hilton θα αποτελέσει αντικείμενο ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού, δεδομένου άλλωστε ότι μέτοχος στην Alpha Bank είναι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Αξιοποίηση πρώην βασιλικού κτήματος

Την αξιοποίηση του πρώην βασιλικού κτήματος στο Τατόι δρομολογεί το υπουργείο Περιβάλλοντος. Η πρόταση, που βασίζεται σε παλαιότερη μελέτη του Οργανισμού Αθήνας, προβλέπει τη μετατροπή του κτήματος σε πάρκο αναψυχής, στο οποίο κυρίαρχο ρόλο θα έχει ο συνδυασμός Πολιτισμού και φυσιολατρικών δραστηριοτήτων. Πλέον, φορείς του υπ. Περιβάλλοντος αναμένεται να προχωρήσουν σε συναντήσεις με τους δήμους και τον Φορέα Διαχείρισης, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το τελικό κείμενο της ΚΥΑ, εντός των προσεχών δύο εβδομάδων. Η ανάπλαση ενός τόσο μεγάλου χώρου, που περικλείεται μάλιστα και από δάσος, μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι, ανεξάρτητα από τις οικολογικές/περιβαλλοντικές ευαισθησίες ακόμη και της ίδιας της πολιτείας. Ηδη μάλιστα, ορισμένοι κάνουν λόγο για στοιχεία που περιλαμβάνονται στην υπό κατάρτιση ΚΥΑ, που αντιβαίνουν με τα προεδρικά διατάγματα που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα για την έκταση. Ανοικτό είναι επίσης το ζήτημα στο πώς ακριβώς θα παραχθούν έσοδα, ικανά για την κάλυψη των δαπανών συντήρησης του κτήματος σε ετήσια βάση. Σημειωτέον ότι το ακίνητο των 42.000 στρεμμάτων πέρασε στον έλεγχο του ελληνικού Δημοσίου το 2003, όταν και καταβλήθηκαν 13,2 εκατ. ευρώ στην πρώην βασιλική οικογένεια για την εξαγορά του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή