Πτώση έπειτα από τρία έτη στο Ντουμπάι

Πτώση έπειτα από τρία έτη στο Ντουμπάι

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασμένες για μια πτώση των τιμών των κατοικιών, που μόνο για φέτος μπορεί να αγγίξει ακόμα και το 20%, φαίνεται πως είναι οι εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων στο Ντουμπάι. Σύμφωνα με τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s, η αυξανόμενη προσφορά νέων κατοικιών και η επιβράδυνση της ζήτησης αναμένεται να οδηγήσουν φέτος τις τιμές προς τα κάτω, σε ποσοστό που εκτιμάται ότι θα κυμανθεί μεταξύ 10% και 20%. Εφόσον επιβεβαιωθεί η εκτίμηση αυτή, θα πρόκειται για την πρώτη μείωση στις τιμές κατοικιών στο Ντουμπάι έπειτα από τρία χρόνια διαδοχικών αυξήσεων, που επανέφερε το εμιράτο στην κορυφή των ταχύτερα αναπτυσσόμενων αγορών παγκοσμίως, όπως είχε συμβεί και πριν από το 2008.

Σημειωτέον ότι η κρίση που ακολούθησε τότε είχε ως αποτέλεσμα την κατάρρευση των τιμών των κατοικιών κατά 60% στο Ντουμπάι, δείγμα των έντονων διακυμάνσεων που καταγράφει η εν λόγω κτηματαγορά και που όπως φαίνεται διατηρούνται μέχρι σήμερα.

Πάντως, αυτή τη φορά οι εταιρείες ακινήτων είναι καλύτερα προετοιμασμένες να αντιμετωπίσουν τον νέο κύκλο υποχώρησης των τιμών, καθώς δεν έχουν υπερβολική έκθεση σε δανεισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή