«Βουτιά» στις τιμές ενοικίων πολυτελών διαμερισμάτων στη Μόσχα το α΄ εξάμηνο

«Βουτιά» στις τιμές ενοικίων πολυτελών διαμερισμάτων στη Μόσχα το α΄ εξάμηνο

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική πτώση κατέγραψε η ζήτηση ενοικιαζόμενων πολυτελών διαμερισμάτων στη Μόσχα κατά τη διάρκεια του φετινού πρώτου εξαμήνου, καθώς συνεχίζεται η έξοδος όλο και περισσότερων ξένων στελεχών και επιχειρηματιών από τη ρωσική αγορά. Σύμφωνα με σχετικά στοιχεία της εταιρείας ακινήτων IntermarkSavills, κατά το πρώτο εξάμηνο η ζήτηση για ενοικίαση διαμερισμάτων υψηλών προδιαγραφών στη ρωσική πρωτεύουσα υποχώρησε κατά το 1/3 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο. Πρόκειται για ακίνητα τα οποία κατά κανόνα μισθώνονται σε τιμές που ξεκινούν από τις 3.800 ευρώ και αγγίζουν ακόμα και τις 9.500 ευρώ μηνιαίως.

Ως εκ τούτου, οι τιμές ενοικίασης έχουν μειωθεί κατά 24% από τις αρχές του έτους, τη στιγμή που η μέση τιμή ενοικίασης έχει πλέον υποχωρήσει σε 5.200 ευρώ μηνιαίως, με βάση τα στοιχεία του Ιουλίου. Σύμφωνα με τη σχετική ανάλυση, η πτώση αυτή της ζήτησης οφείλεται στο γεγονός ότι οι υψηλόμισθοι ξένοι επαγγελματίες και τα στελέχη των επιχειρήσεων, οι οποίοι αποτελούν και τον πυρήνα της εν λόγω αγοράς, καταλαμβάνοντας μερίδιο της τάξεως του 68%, αποχωρούν από τη ρωσική αγορά. Αιτία το γεγονός ότι πολλές πολυεθνικές εταιρείες που λειτουργούν στη Ρωσία έχουν προχωρήσει σε περικοπές δαπανών, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης στη χώρα. Μέρος αυτών των μειώσεων αφορά και τα πολυτελή διαμερίσματα που μίσθωναν για λογαριασμό των υψηλόβαθμων στελεχών τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή