5,1 εκατ. ευρώ για δύο διαμερίσματα

5,1 εκατ. ευρώ για δύο διαμερίσματα

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ιστορικό υψηλό που κρατούσε από το 2004 στην ιαπωνική αγορά κατοικίας κατέρριψε Κινέζος επενδυτής πριν από λίγες ημέρες. Συγκεκριμένα, ο εν λόγω επενδυτής κατέβαλε το ποσό των 5,1 εκατ. ευρώ για την απόκτηση δύο γειτονικών νεόδμητων διαμερισμάτων σε μία από τις δημοφιλέστερες και συνάμα πολυτελείς συνοικίες του Τόκιο. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσό που καταβάλλεται για νεόδμητη κατοικία στην ιαπωνική πρωτεύουσα από το 2004 και μετά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Real Estate Economic Institute Co.

Οι τιμές στο Τόκιο αυξάνονται κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να καταπολεμήσει τον αποπληθωρισμό μέσω ενός προγράμματος ενίσχυσης της ρευστότητας. Η έλευση των Κινέζων επενδυτών και στην Ιαπωνία δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη, καθώς έχουν προβεί σε πολλές αγορές πολυτελών κατοικιών ανά τον κόσμο, από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας ώς το Βανκούβερ του Καναδά. Ταυτόχρονα, οι τιμές στο Τόκιο ωχριούν σε σχέση με τα όσα ισχύουν σε άλλες περιοχές, όπως το Χονγκ Κονγκ, όπου μια πολυτελής κατοικία 483 τ.μ. πουλήθηκε αντί ποσού 56 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο Ιούνιο, ποσό-ρεκόρ για όλη την Ασία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή