Η πρώτη ΑΕΕΑΠ στο Ντουμπάι

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί οι τιμές πώλησης κατοικιών στο Ντουμπάι να διανύουν περίοδο πτώσης, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να αποτελεί εμπόδιο για την ίδρυση της πρώτης εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητα (κατά το μοντέλο των ΑΕΕΑΠ που ισχύει και στην Ελλάδα) στο εμιράτο. Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, η Emirates REIT σχεδιάζει την έναρξη λειτουργίας της πρώτης ΑΕΕΑΠ με έμφαση στην αγορά κατοικίας, καθώς οι χαμηλότερες τιμές προσφέρουν προοπτικές μελλοντικών υπεραξιών και μεγαλύτερων αποδόσεων από εισοδήματα από ενοίκια.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της εταιρείας, πλέον οι συνθήκες είναι κατάλληλες, καθώς από τη μια πλευρά έχουν υποχωρήσει οι τιμές πώλησης και από την άλλη οι τιμές ενοικίασης έχουν παραμείνει σταθερές ή δεν προβλέπεται να υποχωρήσουν σημαντικά. Σύμφωνα με σχετική έκθεση της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ακινήτων Jones Lang LaSalle, η αγορά ενοικιάσεων του Ντουμπάι έχει παραμείνει ισχυρή, παρά την πτώση των τιμών πώλησης με τον ταχύτερο ρυθμό παγκοσμίως. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά το τέλος Αυγούστου, οι τιμές ενοικίασης είχαν μειωθεί μόλις κατά 1% σε ετήσια βάση, έναντι πτώσης της τάξεως του 10% των τιμών πώλησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή