Πρόσωπα και Πράγματα

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηλεκτρονικές δημοπρασίες για 14 ακίνητα από το ΤΑΙΠΕΔ

Συνολικά 14 ακίνητα πρόκειται να δημοπρατηθούν εντός του Δεκεμβρίου, μέσω της διαδικασίας της ηλεκτρονικής δημοπρασίας από την ΕΤΑΔ, που λειτουργεί ως σύμβουλος αξιοποίησης για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ. Πρόκειται για σειρά οικοπέδων κι εκτάσεων, κυρίως τουριστικού-παραθεριστικού χαρακτήρα. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η δημοπράτηση έκτασης στην περιοχή Κοσκινού Ρόδου, επιφάνειας 193 στρεμμάτων, όπως επίσης και παραθαλάσσιας έκτασης (με παραλιακό μέτωπο 226 μέτρων) επιφάνειας 26 στρεμμάτων στην περιοχή Αγίου Μάμα στη Χαλκιδική (στη δυτική ακτή της Χερσονήσου της Κασσάνδρας). Επίσης, προς πώληση βρίσκονται οικόπεδα (με ή χωρίς κτίσματα) στο Ναύπλιο (Παλαιά Πόλη), στην Κεφαλονιά (Λεύκες και Ράγια Πόρου), στη Στυλίδα της Φθιώτιδας, στο Αργος και στην Καλαμάτα. Επίσης, πωλείται και πολυκατοικία στην Καλλιθέα.

Εφαρμογή από ΔΕΔΔΗΕ για υπολογισμό τελών ακινήτων

Μια νέα διαδικτυακή εφαρμογή για τα τέλη ακινήτων δημιούργησε ο ΔΕΔΔΗΕ, στο πλαίσιο της προσπάθειας για τον εκσυγχρονισμό του τρόπου επικοινωνίας των δήμων με την εταιρεία. Υπενθυμίζεται ότι ο ΔΕΔΔΗΕ διατηρεί βάση δεδομένων με στοιχεία των ακινήτων τα οποία παρέχονται από τους δήμους, όπως η επιφάνεια σε τετραγωνικά μέτρα και η τιμή ζώνης, και είναι αρμόδιος να αποστέλλει στους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας τα στοιχεία αυτά προκειμένου να υπολογίζονται τα δημοτικά τέλη, ο δημοτικός φόρος και το τέλος ακίνητης περιουσίας και να εισπράττονται από τους πελάτες τους για να αποδίδονται στη συνέχεια στους αντίστοιχους δήμους. Η νέα εφαρμογή πρόκειται να καταργήσει σταδιακά την αποστολή μέσω ταχυδρομείου των μεταβολών των στοιχείων των ακινήτων όλων των δήμων της χώρας προς την εταιρεία.

Νέα θεματικά πάρκα σε Ντουμπάι, Αμπου Ντάμπι

Σειρά νέων θεματικών πάρκων, που αποσκοπούν στο να προσελκύσουν περισσότερους ξένους επισκέπτες στο προσεχές μέλλον, σχεδιάζουν οι αρμόδιο φορείς στα εμιράτα του Αμπου Ντάμπι και του Ντουμπάι. Στο Γιας Αϊλαντ, το τεχνητό νησί που φιλοξενεί και αγώνα του παγκόσμιου πρωταθλήματος Φόρμουλα 1, λειτουργούν ήδη δύο θεματικά πάρκα, αυτό της Φεράρι και το Yas Waterworld, με θέμα το νερό. Ωστόσο, σχεδιάζονται τουλάχιστον ακόμα δύο έως το τέλος της δεκαετίας, με το πρώτο εξ αυτών να αφορά το νέο κινηματογραφικό πάρκο της Γουόρνερ Μπρος, που προβλέπεται να λειτουργήσει το 2018. Αντίστοιχα, στο Ντουμπάι έχει πλέον ολοκληρωθεί το 50% των απαιτούμενων υποδομών για την ανάπτυξη τριών νέων θεματικών πάρκων στο Τζεμπέλ Αλί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή