Σύντομα

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πώληση ακινήτου της καναδικής πρεσβείας

Μία από τις πλέον σημαντικές αγοραπωλησίες στην εγχώρια αγορά ακινήτων καταγράφηκε πρόσφατα, καθώς η καναδική κυβέρνηση προχώρησε στην πώληση του ακινήτου που στέγαζε την παλαιά πρεσβεία της στην Αθήνα, στην οδό Ιωάννου Γενναδίου 4 στο Κολωνάκι, απέναντι από το ξενοδοχείο Hilton. Πρόκειται για ακίνητο 1.400 τ.μ. το οποίο αποκτήθηκε αντί ποσού 4 εκατ. ευρώ από τον τουρκικό όμιλο Dogus Holding, μέσω της εταιρείας MK Mykonos Hotel Company. Ο εν λόγω όμιλος έχει ήδη προβεί στα πρώτα του επιχειρηματικά βήματα στην Ελλάδα, καθώς έχει αποκτήσει συμμετοχή τόσο στη μαρίνα Φλοίσβου της Lamda Development όσο και σε ξενοδοχειακές μονάδες. Ρόλο επενδυτικού συμβούλου για την εν λόγω αγοραπωλησία είχε η Colliers International μέσω του ελληνικού γραφείου της. Σε σχετικές δηλώσεις της στη Wall Street Journal, η Αννα Βούκοβιτς, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας για τις αγορές της Ελλάδας και της Σερβίας, δήλωσε ότι η πώληση ήταν εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση λόγω των πολιτικών και οικονομικών προβλημάτων της χώρας.

Εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ  για κενά οικήματα

Νέα εκκαθαριστικά θα πρέπει να αναμένουν το προσεχές διάστημα χιλιάδες φορολογούμενοι, οι οποίοι ενώ δικαιούνται έκπτωση 20% στον ΕΝΦΙΑ που θα καταβάλουν, λόγω κατοχής κενών/μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, εντέλει στην αρχική εκκαθάριση χρεώθηκε το σύνολο του φόρου. Στις περισσότερες περιπτώσεις η έκπτωση δεν δόθηκε καθώς οι φορολογούμενοι συμπλήρωσαν στο έντυπο Ε2 (αναλυτική κατάσταση μισθωμάτων) τη λέξη ΚΕΝΟ ενώ θα έπρεπε να επιλέξουν τη σχετική προσυμπληρωμένη ένδειξη του εντύπου. Αυτό που δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί είναι αν θα πρέπει οι φορολογούμενοι να τροποποιήσουν το Ε2 ή η επανεκκαθάριση θα γίνει από το ΥΠΟΙΚ χωρίς να κάνουν κάποια ενέργεια οι φορολογούμενοι. Η παροχή της έκπτωσης στον ΕΝΦΙΑ για τα κενά και ξενοίκιαστα ακίνητα έγινε μέσω μιας τριγωνικής διασταύρωσης μεταξύ του Ε2, του Ε9 (δήλωση ακίνητης περιουσίας) και του αρχείου ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων του ΔΕΔΔΗΕ. Για να δινόταν η έκπτωση, θα έπρεπε ο αριθμός της ηλεκτρικής παροχής να είναι ίδιος στο Ε2 και Ε9 και το αρχείο του ΔΕΔΔΗΕ να δείχνει ότι το ακίνητο είχε απενεργοποιημένη την παροχή όλο το 2014.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή