Ανω των 11 δισ. ευρώ οι επενδύσεις διεθνώς στον κλάδο γραφείων από Αραβες

Ανω των 11 δισ. ευρώ οι επενδύσεις διεθνώς στον κλάδο γραφείων από Αραβες

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επενδύσεις ύψους 11,3 δισ. ευρώ στην παγκόσμια αγορά γραφείων πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια του φετινού πρώτου εξαμήνου οι αγοραστές από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, ποσό που αποκτά πρόσθετη σημασία αν συνεκτιμηθεί και η αρνητική συγκυρία των χαμηλών τιμών του πετρελαίου. Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία της CBRE, σε παγκόσμια βάση επενδύθηκαν περί τα 405 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο είναι το υψηλότερο από το 2007, καταγράφοντας άνοδο της τάξεως του 14% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Αναφορικά με τους επενδυτές από τη Μέση Ανατολή, περί τα 5 δισ. ευρώ επενδύθηκαν από αγοραστές από το Κατάρ, ενώ επιπλέον 4,3 δισ. ευρώ από αγοραστές από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σύμφωνα με τους αναλυτές, κατά το φετινό πρώτο εξάμηνο αυξήθηκε η ροή κεφαλαίων από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, κυρίως από εύπορους ιδιώτες, αλλά και από ιδιωτικές επενδυτικές εταιρείες.

Με τον τρόπο αυτό, αντισταθμίστηκε εν μέρει ο περιορισμός των κεφαλαίων από τα κρατικά επενδυτικά κεφάλαια, μια φυσιολογική εξέλιξη, δεδομένου ότι οι μειωμένες τιμές πετρελαίου έχουν περιορίσει τα έσοδά τους. Η αυξημένη ροή κεφαλαίων από τη Μέση Ανατολή προς τις αγορές ακινήτων του εξωτερικού εξηγείται επίσης και από τη γενικότερη αβεβαιότητα που επικρατεί στις εγχώριες αγορές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή