Μεγάλη αύξηση ενοικίων καταστημάτων στους εμπορικούς δρόμους του Δουβλίνου

Μεγάλη αύξηση ενοικίων καταστημάτων στους εμπορικούς δρόμους του Δουβλίνου

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επανέρχεται η επενδυτική ζήτηση για την απόκτηση καταστημάτων στους εμπορικότερους δρόμους του Δουβλίνου στην Ιρλανδία, έπειτα από μια παρατεταμένη περίοδο «ανομβρίας». Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ακινήτων Savills, κατά το φετινό τρίτο τρίμηνο, συνολικά οκτώ καταστήματα άλλαξαν ιδιοκτήτη, όσα δηλαδή πωλήθηκαν καθόλη τη διάρκεια των τελευταίων πέντε και πλέον ετών και συγκεκριμένα από τις αρχές του 2010 έως το δεύτερο τρίμηνο του 2015. Σημαντικό ρόλο στην αιφνίδια μεταβολή της ζήτησης διαδραμάτισε βέβαια και η πώληση του χαρτοφυλακίου Sovereign Portfolio, το οποίο περιλαμβάνει έξι καταστήματα στους εμπορικότερους δρόμους της ιρλανδικής πρωτεύουσας. Ωστόσο, σύμφωνα με τους αναλυτές, η ζήτηση από τους επενδυτές για τέτοιου είδους ακίνητα είναι πλέον δεδομένη και αντανακλά τις υψηλότερες προσδοκίες για την ανάκαμψη του λιανεμπορίου και γενικότερα της κατανάλωσης στη χώρα.

Συνολικά, κατά το φετινό τρίτο τρίμηνο, οι επενδύσεις για την αγορά εμπορικών ακινήτων (εμπορικά κέντρα και καταστήματα) ανήλθαν σε 530 εκατ. ευρώ. Από αυτά, το 52% των αγοραπωλησιών αφορούσε εμπορικά καταστήματα σε εμπορικές οδούς. Μάλιστα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Savills, οι τιμές των ενοικίων στους εμπορικότερους δρόμους του Δουβλίνου αναμένεται να αυξηθούν κατά 30,5% έως τον Μάρτιο του 2017.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή