Επεκτείνονται οι κινεζικές μεγαλουπόλεις

Επεκτείνονται οι κινεζικές μεγαλουπόλεις

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιθώριο για περαιτέρω αυξήσεις τιμών εκτιμάται ότι έχουν οι μεγαλουπόλεις της Κίνας, όπου οι αξίες των κατοικιών έχουν ενισχυθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους. Σύμφωνα με τον επικεφαλής των επενδύσεων σε ακίνητα για λογαριασμό του κρατικού επενδυτικού fund της Σιγκαπούρης, Γκο Κοκ Χουάτ, η εισροή νέων κατοίκων αναμένεται να ενισχύσει τη ζήτηση για κατοικίες, με αποτέλεσμα η μακροπρόθεσμη προοπτική της αγοράς να είναι θετική.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Κίνα πρόσφατα επανέλαβε τον στόχο της, ότι το 60% του πληθυσμού της θα κατοικεί σε πόλεις και όχι στην περιφέρεια.

Ως εκ τούτου, η ζήτηση για κατοικίες ήδη είναι πολύ ισχυρή, ιδίως στις μεγαλύτερες πόλεις του Πεκίνου και της Σαγκάης, οι οποίες είναι κι εκείνες που έχουν καταγράψει τις υψηλότερες αυξήσεις των τιμών. Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικό ρόλο στη θετική εξέλιξη αυτή έχουν διαδραματίσει και οι προσπάθειες της κινεζικής κυβέρνησης να ενισχύσουν τις τιμές των κατοικιών, μέσω μέτρων τόνωσης της αγοράς, που έχουν αναστρέψει την πτωτική πορεία των τιμών που είχε διαρκέσει 12 μήνες, έως τον φετινό Μάιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή