Πληθαίνουν διαρκώς τα εμπορικά κέντρα στις μεγαλουπόλεις της Σαουδικής Αραβίας

Πληθαίνουν διαρκώς τα εμπορικά κέντρα στις μεγαλουπόλεις της Σαουδικής Αραβίας

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν 1 εκατ. τ.μ. νέων εμπορικών κέντρων αναμένεται να προστεθούν στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Σαουδικής Αραβίας, το Ριάντ και την Τζέντα (565.000 τ.μ. και 383.000 τ.μ. αντίστοιχα) έως το 2017, αναφέρει σχετική ανάλυση της Jones Lang LaSalle. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Arabian Centres Co., ο μεγαλύτερος όμιλος ανάπτυξης εμπορικών κέντρων της χώρας σχεδιάζει την ανέγερση συνολικά 19 νέων εμπορικών κέντρων εντός των επόμενων πέντε ετών, πέραν των 17 που ήδη λειτουργεί.

Οι εταιρείες που λειτουργούν στον κλάδο εκτιμούν ότι ο νεανικός πληθυσμός της χώρας και η έλλειψη εμπορικών χώρων, είναι επαρκείς λόγοι για να δικαιολογήσουν τις σχετικές επενδύσεις ανάπτυξης νέων κέντρων, παρά το γεγονός ότι οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν να μειώνονται, περιορίζοντας τα έσοδα της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με στοιχεία του Συμβουλίου Εμπορικών Κέντρων της Μέσης Ανατολής, σε κάθε πολίτη της χώρας αναλογούν μόλις 30 εκατοστά εμπορικών κέντρων, τη στιγμή που στην Κίνα, η αντίστοιχη αναλογία αγγίζει το 1,1 τ.μ. και στις ΗΠΑ τα 3 τ.μ. Ως εκ τούτου, η αγορά δεν εμφανίζει ακόμα κανένα δείγμα κορεσμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή