Περισσότερες κατασχέσεις στο Χονγκ Κονγκ

Περισσότερες κατασχέσεις στο Χονγκ Κονγκ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διπλάσιες προβλέπεται ότι θα είναι οι κατασχέσεις ακινήτων στο Χονγκ Κονγκ έως το τέλος του 2016, καθώς η επιβράδυνση της τοπικής οικονομίας θα επιδράσει αρνητικά στη δυνατότητα των δανειοληπτών να εξυπηρετούν τα στεγαστικά τους δάνεια. Αυτό προβλέπει η εταιρεία AA Property Auctioneers, η οποία διενεργεί πλειστηριασμούς στο Χονγκ Κονγκ κατά τη διάρκεια των τελευταίων 23 ετών. Ηδη, κατά το τελευταίο διάστημα, ο μέσος αριθμός των πλειστηριασμών έχει αυξηθεί σε 80 μηνιαίως, έναντι 50-60 τον μήνα κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους.

Ασφαλώς, ακόμα κι έτσι, η αγορά ακινήτων δεν κινδυνεύει, ιδίως αν γίνει μια σύγκριση με το 2003, όταν η κτηματαγορά είχε ήδη διανύσει έξι διαδοχικά χρόνια πτώσης. Τότε, πραγματοποιούνταν περίπου 6.000 πλειστηριασμοί ακινήτων σε μηνιαία βάση. Πάντως, οι περισσότεροι αναλυτές αναμένουν κάμψη της αγοράς κατά το επόμενο έτος.

Για παράδειγμα, η Colliers International προβλέπει ότι οι τιμές θα υποχωρήσουν κατά 15% το 2016. Η επιβράδυνση της οικονομίας στην Κίνα ασκεί πίεση στις επιχειρήσεις, αυξάνοντας έτσι, έστω κι έμμεσα, το ρίσκο στην αγορά κατοικίας του Χονγκ Κονγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή