Ανοδος των τιμών κατοικίας στο Ισραήλ

Ανοδος των τιμών κατοικίας στο Ισραήλ

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αύξηση της τάξεως του 5-6% ολοκληρώθηκε το 2015 όσον αφορά την πορεία των τιμών των κατοικιών στο Ισραήλ, έναντι αύξησης της τάξεως του 7,8%, ανέφερε σε πρόσφατη έκθεσή του ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s. Μάλιστα, όπως τονίζεται, η αύξηση της ζήτησης και η έλλειψη προσφοράς αναμένεται να διατηρηθούν στην αγορά κατοικίας της χώρας και τα επόμενα χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές θα συνεχίσουν να αυξάνονται.

Σύμφωνα με τη Standard & Poor’s, το 2016, η αύξηση θα αγγίξει το 3,5% και το 2017 το 2,5%. Η επιβράδυνση αυτή των τιμών θα προκύψει, εφόσον, όπως αναφέρει το βασικό σενάριο των αναλυτών, η κεντρική τράπεζα της χώρας προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων, καθώς η οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται και ο πληθωρισμός μεγεθύνεται. Σε κάθε περίπτωση, η προσφορά θα παραμείνει ανεπαρκής, σε σχέση με τη ζήτηση, παρά το γεγονός ότι φέτος και το 2016 θα παραδοθούν προς χρήση 50.000 νέες κατοικίες (ανά έτος). Αιτία είναι το ότι οι στεγαστικές ανάγκες έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία 10 χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή