Πρόσωπα και πράγματα

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιξε το Thess Open Mall στην πόλη της Θεσσαλονίκης

To δικό της ανοιχτό εμπορικό κέντρο έκτασης 15 στρεμμάτων, όπου φιλοξενούνται 108 εμπορικές επιχειρήσεις, απέκτησε η Θεσσαλονίκη, καθώς πριν από λίγες ημέρες εγκαινιάστηκε το Thess Open Mall. Το εν λόγω ανοιχτό κέντρο φιλοδοξεί να επαναφέρει μερίδα των καταναλωτών στο κέντρο της πόλης, καθώς η πλειονότητα επιλέγει πλέον τα μεγάλα malls της συμπρωτεύουσας. Η έκταση του νέου κέντρου οριοθετείται από τις οδούς Νίκης, Παύλου Μελά, Μητροπόλεως κaι Αριστοτέλους (συμπεριλαμβανομένων των καθέτων). Το Thess Open Mall στο οποίο συμμετέχουν 445 επιχειρήσεις κατασκευάζεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενίσχυση ανοιχτών κέντρων εμπορίου (Open Mall)» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) – Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονία-Θράκη και το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Εκτός διατάξεων του νόμου Κατσέλη οι οφειλόμενες δόσεις ΕΝΦΙΑ

Εξαιρέθηκε εν τέλει ο ΕΝΦΙΑ από τη ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (νόμος Κατσέλη), τουλάχιστον αυτήν την περίοδο. Σύμφωνα με σχετική διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, ορίζεται ότι μπορούν μεταγενέστερα να ενταχθούν και τυχόν οφειλές από τον ΕΝΦΙΑ του 2015, εφόσον όμως περάσει ένας χρόνος από τη βεβαίωσή τους. Σημειωτέον ότι απομένουν άλλες δύο δόσεις για να ολοκληρωθεί και φέτος η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, με τις μέχρι σήμερα εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για σημαντικό ποσοστό εισπραξιμότητας. Μάλιστα, είναι πιθανό να ξεπεραστεί και ο αρχικός στόχος είσπραξης 2,65 δισ. ευρώ, γεγονός που γεννά ελπίδες για ευνοϊκότερη μεταχείριση των φορολογούμενων ιδιοκτητών στον νέο φόρο που θα προκύψει το 2016 και θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ.

Η Brookfield Property αγόρασε 17 ακίνητα στο κέντρο του Βερολίνου

Ολοκληρώθηκε η πώληση του χαρτοφυλακίου ακινήτων επί της πλατείας Ποτσντάμερ στο Βερολίνο, σε μια από τις μεγαλύτερες συναλλαγές στην ευρωπαϊκή αγορά ακινήτων τα τελευταία χρόνια, καθώς η αξία των ακινήτων που άλλαξαν χέρια εκτιμάται ότι ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ (δεν έγινε γνωστό το τίμημα της συναλλαγής). Αγοραστής ήταν μια θυγατρική της Brookfield Property Partners, η οποία απέκτησε συνολικά 17 ακίνητα με εκμισθώσιμη επιφάνεια της τάξεως των 267.000 τ.μ. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται επτά κτίρια γραφείων και πέντε κτίρια κατοικιών, όπως επίσης και το εμπορικό κέντρο Arkaden, το ξενοδοχείο Mandala κι ένας μεγάλος αριθμός εστιατορίων και καφέ. Η αρχική συμφωνία είχε ολοκληρωθεί πριν από περίπου 10 εβδομάδες, με την οριστικοποίηση της συναλλαγής να έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του έτους, όπως κι έγινε τελικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή