Η βελτίωση της οικονομίας στηρίζει την ανάκαμψη των ακινήτων στη Ρουμανία

Η βελτίωση της οικονομίας στηρίζει την ανάκαμψη των ακινήτων στη Ρουμανία

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τροχιά πλήρους ανάκαμψης έχει εισέλθει η αγορά κατοικίας του Βουκουρεστίου, όπως προκύπτει από την πορεία της ζήτησης, αλλά και των τιμών πώλησης, αν και αυτή η βελτίωση παραμένει ανομοιόμορφη. Σύμφωνα με ετήσια έρευνα της τοπικής εταιρείας HomeFinders για το 2015, τη μεγαλύτερη αύξηση κατέγραψαν οι περιοχές που βρίσκονται γύρω από το κέντρο της ρουμανικής πρωτεύουσας, αλλά και οι βόρειες περιοχές, καθώς σε αυτές η άνοδος των τιμών πώλησης διαμερισμάτων διαμορφώθηκε σε 4,61%. Οι υψηλότερες ζητούμενες τιμές καταγράφηκαν κατά το τελευταίο δίμηνο του έτους, καθώς η μέση τιμή διαμορφώθηκε σε 69.000-70.000 ευρώ. Στον αντίποδα, οι τιμές στα ανατολικά και νότια σημεία του Βουκουρεστίου μειώθηκαν κατά 1,87%, αν και η πτώση ήταν χαμηλότερη σε σχέση με άλλες χρονιές.

Οι υψηλότερες ζητούμενες τιμές στις συγκεκριμένες περιοχές διαμορφώθηκαν σε 51.500-52.000 και σημειώθηκαν τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο αντίστοιχα. Ωστόσο, όπως αναφέρει η έκθεση της εταιρείας τον Ιανουάριο, παρατηρείται αύξηση σε όλη τη χώρα, που αποδίδεται στον «ενθουσιασμό των ιδιοκτητών», δείγμα της υψηλής αισιοδοξίας που επικρατεί για περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών στην αγορά. Οι τιμές για διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου σε ημικεντρικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της πρωτεύουσας αγγίζουν πλέον τα 60.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή