Μεγάλη προσφορά γραφείων στο Ντουμπάι

Μεγάλη προσφορά γραφείων στο Ντουμπάι

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 700.000 τ.μ. νέων γραφειακών χώρων παραδόθηκαν το 2015 στην αγορά του Ντουμπάι, αυξάνοντας το συνολικό διαθέσιμο απόθεμα γραφείων σε 8,3 εκατ. τ.μ. Αυτό αναφέρει σχετική ετήσια έκθεση της Jones Lang LaSalle για την αγορά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Σύμφωνα με αυτήν, το 26% των νέων γραφείων παραδόθηκαν στην περιοχή Business Bay, ενώ ακολούθησε με 175 η συνοικία Dubai Design District. Μάλιστα, το 2015 παραδόθηκε και το πρώτο κτίριο στη νέα περιοχή Dubai Trade Centre District, όπου μάλιστα αναμένεται να παραδοθούν επιπλέον 600.000 τ.μ. γραφείων κατά την περίοδο 2016-2017.

Στην έκθεσή της, η JLL επισημαίνει το γεγονός ότι το Ντουμπάι παραμένει μια αγορά γραφείων δύο ταχυτήτων, καθώς όλη η ζήτηση κατευθύνεται προς κτίρια υψηλών προδιαγραφών σε εμπορικές τοποθεσίες, με το ενδιαφέρον για δευτερεύοντα σημεία να είναι εξαιρετικά περιορισμένο.

Επίσης τονίζει πως, παρά το γεγονός ότι το κόστος ενοικίασης στα σύγχρονα κτίρια γραφείων υψηλών προδιαγραφών παρέμεινε σταθερό κατά το 2015, η ζήτηση ήταν χαμηλότερη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή