Πρόσωπα και πράγματα

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διεύθυνση τουριστικών επενδύσεων στην Grivalia

Ειδική διοικητική θέση για τη διαχείριση των επενδύσεών της στην αγορά των ξενοδοχειακών και σχετικών ακινήτων τουριστικής χρήσης δημιούργησε η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ. Οπως ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδας η εισηγμένη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητα, ο κ. Στέφανος Δ. Βλαστός θα αναλάβει τον ρόλο του Hospitality Director, δηλαδή του διευθυντή Φιλοξενίας. Ο κ. Βλαστός ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος σε εταιρείες του ομίλου ComMit – Δίας Ventures, κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών. Υπενθυμίζεται ότι η Grivalia έχει προχωρήσει στη σύσταση ήδη από το περασμένο καλοκαίρι της θυγατρικής εταιρείας Grivalia Hospitality, με έδρα το Λουξεμβούργο και στόχο την πραγματοποίηση επενδύσεων της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ σε πρώτη φάση στον τουριστικό κλάδο.

Στη μίσθωση ακινήτου της ΓΑΙΑΟΣΕ προχώρησε ο Δήμος Καλαμάτας

Θετική απάντηση στα αιτήματα του Δήμου Καλαμάτας, για μίσθωση εγκαταστάσεων του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού, που θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του γραφείου υποψηφιότητας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021 και εν γένει για κοινωνικούς σκοπούς, έδωσε η ΓΑΙΑΟΣΕ. Πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να νοικιάσει όλους τους διαθέσιμους στεγασμένους και υπαίθριους χώρους του σιδηροδρομικού σταθμού και να τους αξιοποιήσει. Επιπλέον, θα προβεί στην αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού και στη συντήρηση του κοινόχρηστου πρασίνου. Η ΓΑΙΑΟΣΕ διαθέτει πληθώρα αντίστοιχων ακινήτων προς αξιοποίηση, ωστόσο η φύση των εν λόγω ακινήτων και η έλλειψη κατάλληλων χρήσεων συχνά αποτελούν εμπόδιο στην αύξηση των εσόδων της από την εκμετάλλευση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας της.

Μεγάλη έλλειψη κατοικιών καταγράφεται στο Χονγκ Κονγκ

Μέτρα για την αύξηση της προσφοράς κατοικιών προς πώληση αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ, κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες στέγασης των πολιτών. Το ζήτημα έχει αρχίσει να πλήττει όλο και περισσότερους ανθρώπους, καθώς οι τιμές των κατοικιών, τόσο για αγορά όσο και για ενοικίαση, είναι πλέον πολύ υψηλότερες σε σχέση με την αγοραστική δύναμη των πολιτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγορά κατοικίας του Χονγκ Κονγκ είναι –και μάλιστα με σημαντική διαφορά– η ακριβότερη παγκοσμίως, εξέλιξη που οφείλεται στη μεγάλη ζήτηση και στη διαχρονικά χαμηλή προσφορά. Σύμφωνα με τις αρχές, συνολικά προβλέπεται να προστεθούν 97.100 νέες κατοικίες (κοινωνικού χαρακτήρα) εντός των επόμενων πέντε ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή