Η αβεβαιότητα στις διεθνείς αγορές πλήττει τη βρετανική αγορά επαγγελματικών ακινήτων

Η αβεβαιότητα στις διεθνείς αγορές πλήττει τη βρετανική αγορά επαγγελματικών ακινήτων

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιβραδύνεται η ζήτηση από ξένους επενδυτές για την απόκτηση επαγγελματικών ακινήτων στην αγορά της Μεγ. Βρετανίας, καθώς, όπως εκτιμούν στελέχη από τον κλάδο των μεσιτών, η πτώση της τιμής του πετρελαίου και οι έντονες διακυμάνσεις των κεφαλαιαγορών έχουν επηρεάσει αρνητικά αρκετούς θεσμικούς επενδυτές. Σύμφωνα με σχετική έρευνα του RICS (Royal Institute of Chartered Surveyors), η ζήτηση από ξένους επενδυτές υποχώρησε κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών του 2015. Μάλιστα, συνολικά το αγοραστικό ενδιαφέρον στην αγορά ακινήτων της Μεγ. Βρετανίας εκτιμάται ότι αυξήθηκε μεν, αλλά με τον χαμηλότερο ρυθμό των τελευταίων δύο ετών.

Παρ’ όλα αυτά, το RICS επισημαίνει ότι οι αξίες των επαγγελματικών ακινήτων, όπως π.χ. κτίρια γραφείων, εμπορικά καταστήματα/κέντρα και αποθήκες, θα συνεχίσουν να αυξάνονται, καθώς η ζήτηση παραμένει υψηλότερη συγκριτικά με τα προσφερόμενα προς πώληση ακίνητα. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι το 81% των εκτιμητών που συμμετείχαν στην έρευνα του RICS ανέφερε ότι οι τιμές των επαγγελματικών ακινήτων του Λονδίνου ήταν υπερτιμημένες σε κάποιο βαθμό κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του έτους.

Σε κάθε περίπτωση, σχεδόν 40 δισ. ευρώ επενδύθηκαν στην αγορά επαγγελματικών ακινήτων του Λονδίνου, ενώ στο σύνολο της χώρας τοποθετήθηκαν 72 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή