Πρόσωπα και πράγματα

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο «όχι» από ΣτΕ στο εμπορικό κέντρο Academy Gardens

Σοβαρά ερωτήματα εγείρονται για το μέλλον της προωθούμενης επένδυσης ύψους 300 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη του εμπορικού κέντρου Academy Gardens στην Ακαδημία Πλάτωνος. Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε για δεύτερη φορά, μετά την αντίστοιχη του 2015, ως μη νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, με την ακύρωση να αφορά κυρίως το ύψος των κτιρίων. Σύμφωνα με το ΣτΕ εντός τριμήνου θα πρέπει τα αρμόδια υπουργεία να συντάξουν μελέτες σχετικά με το ύψος των κτιρίων από την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων Αττικής, την Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων και την Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, οι οποίες θα πρέπει να συνεκτιμήσουν και τις τεκμηριωμένες θέσεις του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων. Το Αcademy Gardens αναπτύσσεται από την Artume, που ελέγχεται από την Blackrock.

«Πωλητήριο» έβαλε η Alpha Bank στο ξενοδοχείο Hilton

«Ερρίφθη ο κύβος» για την πώληση του Hilton της Αθήνας, ενός από τα πλέον περιζήτητα ξενοδοχειακά ακίνητα της χώρας, μετά την απόφαση της διοίκησης της Alpha Bank να ξεκινήσει τη διαδικασία για την παραχώρηση της θυγατρικής εταιρείας Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις, η οποία είναι και η ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια της συγκεκριμένης μονάδας. Σύμφωνα με φορείς της αγοράς, ο σχετικός διαγωνισμός θα προσελκύσει το ενδιαφέρον πληθώρας επενδυτών, από διεθνείς ξενοδοχειακούς ομίλους και κρατικά ελεγχόμενα επενδυτικά funds, μέχρι εταιρείες επένδυσης κι εκμετάλλευσης ακινήτων, αλλά και διαχειριστές ιδιωτικών επενδυτικών funds. Αλλωστε, ο ελληνικός τουρισμός συνεχίζει να αναπτύσσεται, με το Hilton να καταγράφει τρία διαδοχικά χρόνια ανόδου σε αφίξεις και έσοδα.

Τα νέα της γραφεία στο Ντουμπάι κατασκευάζει η τράπεζα HSBC

Τα νέα της κεντρικά γραφεία για την περιοχή της Μέσης Ανατολής αναμένεται να αρχίσει να κατασκευάζει το προσεχές διάστημα η HSBC Holdings Plc., τα οποία προβλέπεται να βρίσκονται πλησίον του υψηλότερου πύργου στον κόσμο στο Ντουμπάι. Στόχος της τράπεζας είναι να συγκεντρώσει το προσωπικό από τρεις διαφορετικές περιοχές της πόλης στο νέο κτίριο. Το έργο της ανάπτυξης και κατασκευής του νέου κτιρίου γραφείων έχει αναλάβει η εταιρεία Gulf Resources Development & Investment από το Αμπου Ντάμπι, η οποία στη συνέχεια θα το πωλήσει στην HSBC το 2017, όταν και θα ολοκληρωθεί, αντί 200 εκατ. ευρώ. Η HSBC δραστηριοποιείται στο Ντουμπάι από το 1946 και σήμερα απασχολεί περί τους 4.000 εργαζομένους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή