Μεγάλη ζήτηση για γραφεία στην Πολωνία

Μεγάλη ζήτηση για γραφεία στην Πολωνία

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξαιρετική χρονιά αποδείχθηκε το 2015 για την αγορά γραφείων της Πολωνίας, σύμφωνα με σχετική αναφορά της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ακινήτων Jones Lang LaSalle, όπου τονίζεται μάλιστα ότι η ζήτηση από τους ενοικιαστές ήταν η υψηλότερη διαχρονικά στη χώρα της ανατολικής Ευρώπης. Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, συνολικά μισθώθηκαν γραφειακοί χώροι 1,5 εκατ. τ.μ. στη χώρα, εκ των οποίων 834.000 τ.μ. στην πρωτεύουσα Βαρσοβία.

Το 24% των νέων μισθώσεων προήλθε από τον κλάδο των υπηρεσιών, ενώ ακολούθησε ο κλάδος της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Jones Lang LaSalle, η υψηλή ζήτηση για γραφεία στη Βαρσοβία αναμένεται να διατηρηθεί τόσο κατά το τρέχον έτος, όσο και κατά το 2017. Ενδεικτικό είναι και το γεγονός ότι το 2015 προστέθηκαν 277.600 τ.μ. νέων γραφειακών χώρων, ενώ επιπλέον 365.000 τ.μ. κτιρίων γραφείων λειτούργησαν και στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της χώρας. Επιπλέον, σήμερα κατασκευάζονται συνολικά σχεδόν 1,5 εκατ. τ.μ. σύγχρονων γραφειακών χώρων στην Πολωνία, εκ των οποίων 700.000 τ.μ. στη Βαρσοβία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή