Σύντομα

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πωλητήριο σε 4 έργα βάζει η Dolphin Capital

Σε πώληση δύο έργων της στην ελληνική αγορά –και δύο ακόμα σε Κροατία και Τουρκία– προσανατολίζεται η Dolphin Capital Investors, καθώς το νέο διοικητικό σχήμα έχει θέσει σε εξέλιξη μια νέα επενδυτική στρατηγική κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών. Υπενθυμίζεται ότι σχεδόν πριν από έναν χρόνο, στο διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης στην εναλλακτική αγορά ΑΙΜ του χρηματιστηρίου του Λονδίνου εισήλθαν εκπρόσωποι των θεσμικών επενδυτών Third Point, Asset Value Investors και J.O. Hambro Capital Management. Ως εκ τούτου, η εταιρεία έχει θέσει προς πώληση το πολυτελές ξενοδοχείο Nikki Beach στο Πόρτο Χέλι, το οποίο εγκαινιάστηκε μόλις τον Αύγουστο του 2014, διαθέτοντας επιφάνεια 8.195 τ.μ., στα οποία φιλοξενούνται 66 δωμάτια/διαμερίσματα. Προς πώληση βρίσκεται πλέον και το αναπτυξιακό έργο Sitia Bay Resort στην Κρήτη, το οποίο πρόσφατα έλαβε το «πράσινο φως» από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για την πώληση οικιστικών μονάδων, καθώς εγκρίθηκε το απαιτούμενο Προεδρικό Διάταγμα για την οικιστική ζώνη και πλέον αναμένεται η τελική απόφαση και από το υπουργείο Περιβάλλοντος. Απώτερος σκοπός της συγκεκριμένης στρατηγικής είναι ο περιορισμός του μεγάλου χάσματος μεταξύ της τιμής της μετοχής και της καθαρής αξίας του χαρτοφυλακίου των ακινήτων της (NAV=net asset value) και η επιτάχυνση των αποδόσεων για τους μετόχους.

Συνεχίζεται η μείωση των τιμών κατοικίας

Επτά διαδοχικά χρόνια πτώσης καταγράφει πλέον η αγορά κατοικίας της χώρας, καθώς το 2015 ολοκληρώθηκε με πτώση της τάξεως του 5,1%, έναντι πτώσης 7,5% το 2014. Κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2015, η πτώση διαμορφώθηκε σε 5,4% συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους και έναντι πτώσης 5,8% που είχε καταγραφεί κατά το τρίτο τρίμηνο του 2015. Στο σύνολο του έτους, η μείωση των τιμών για τα νεόδμητα διαμερίσματα διαμορφώθηκε σε 5,5%, έναντι πτώσης 6,5% το 2014, ενώ η αντίστοιχη μείωση για τα παλαιότερα διαμερίσματα δεν ξεπέρασε το 4,7% το 2015, έναντι πτώσης 8,1% το 2014. Οσον αφορά την πτώση στις επιμέρους περιοχές της χώρας, τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος καταγράφουν πτώση της τάξεως του 4,9% στην Αθήνα, 5,9% στη Θεσσαλονίκη, 6,1% στις άλλες μεγάλες πόλεις και 5,3% στις λοιπές περιοχές της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή