Ελεγχος στους κατασκευαστές ακινήτων της Ινδίας

Ελεγχος στους κατασκευαστές ακινήτων της Ινδίας

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εστω και έπειτα από τρία χρόνια καθυστέρησης, εντέλει το ινδικό Κοινοβούλιο ψήφισε νομοσχέδιο με το οποίο επιχειρείται να εγκαθιδρυθεί καθεστώς ελέγχου και κυρώσεων στους κατασκευαστές ακινήτων, οι οποίοι κατ’ εξακολούθηση δεν τηρούν τα συμφωνηθέντα με τους πελάτες τους ή αλλάζουν αυθαίρετα και μονομερώς όρους συμβολαίων. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα βήματα στον εκσυγχρονισμό της αγοράς ακινήτων της Ινδίας, όπου επικρατούν μεγάλη αδιαφάνεια και ανομία.

Το νομοσχέδιο προβλέπει τη δημιουργία μιας νέας εποπτεύουσας αρχής για την αγορά, η οποία θα έχει στόχο να ελέγχει τον κλάδο και να επιβάλλει κυρώσεις και πρόστιμα. Πρόθεση της κυβέρνησης Μόντι είναι να φέρει τους επιτήδειους προ των ευθυνών τους και να ενισχύσει τη νομιμότητα στην αγορά, δεδομένου ότι συχνά οι καταναλωτές πέφτουν θύματα απατεώνων, οι οποίοι υπόσχονται πράγματα που γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται να τηρήσουν.

Στις διατάξεις που ψηφίστηκαν περιλαμβάνεται και διαδικασία ταχείας επίλυσης οικονομικών και άλλων διαφορών, μεταξύ αγοραστών και εργολάβων, αναφορικά με την κατασκευή νέων κατοικιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή