Πρόσωπα και πράγματα

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Πέλλα το πρώτο αγροτικό επιχειρηματικό πάρκο

Κατά το πρώτο μισό του 2018 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 100% η κατασκευή του Αγροτικού Επιχειρηματικού Πάρκου, το οποίο αναπτύσσει στην Πέλλα η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, σε ιδιόκτητη έκταση 200 στρεμμάτων. Η πρώτη φάση του έργου θα αποδώσει 400 στρέμματα επιχειρηματικών γηπέδων για βιομηχανική-βιοτεχνική χρήση, όπου θα είναι δυνατόν να εγκατασταθούν μέχρι και 80 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ μετά την ολοκλήρωσή του το πάρκο θα μπορεί να φιλοξενεί περισσότερες από 200. Η ανάπτυξή του υπολογίζεται ότι θα δημιουργήσει περίπου 100 θέσεις εργασίας κατά τη διετή περίοδο κατασκευής του και 400 σε βάθος δεκαετίας από την έναρξη της λειτουργίας του. Εκτός από τη χρηματοδότηση των υποδομών του πάρκου, η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ θα στηρίξει και την οικονομική βιωσιμότητα των πρώτων νέων επενδύσεων που θα εγκατασταθούν σε αυτό.

Επιστροφή στα κέρδη για τον κλάδο ανάπτυξης ακινήτων της «Ελλάκτωρ»

Ενοποιημένα έσοδα 7,2 εκατ. ευρώ παρουσίασε, κατά τη διάρκεια του 2015, ο κλάδος ανάπτυξης ακινήτων του Ελλάκτορα, σημειώνοντας άνοδο 14% σε σχέση με το 2014, όταν τα αντίστοιχα έσοδα είχαν διαμορφωθεί σε 6,3 εκατ. ευρώ. Τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 3,7 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της εμφάνισης έκτακτων κερδών 4,7 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για την αποζημίωση που επιδικάστηκε στη θυγατρική του ομίλου, REDS, στο πλαίσιο σχετικής αγωγής που είχε καταθέσει εναντίον του Δήμου Παλλήνης για απαλλοτρίωση μέρους της έκτασης της εταιρείας στην Κάντζα της Παλλήνης (πρώην Κτήμα Καμπά). Τα κέρδη ύστερα από φόρους ανήλθαν σε 1,4 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 1,4 εκατ. ευρώ που είχαν καταγραφεί το 2014.

Σε διαβούλευση σχέδιο ανάπλασης περιοχής στο λιμάνι του Λονδίνου

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε η ανάπλαση μιας μεγάλης έκτασης στην πρώην βιομηχανική ζώνη του λιμανιού του Λονδίνου. Στόχος του σχεδίου είναι η μετατροπή της περιοχής σε έναν διεθνή επιχειρηματικό προορισμό, όπως επίσης και η ανάπτυξη 24.000 κατοικιών, προκειμένου να ενισχυθεί η προσφορά νέων κατοικιών και να αντιμετωπιστεί το διαρκώς διογκούμενο πρόβλημα στέγασης της βρετανικής πρωτεύουσας, που έχει ωθήσει τις τιμές πώλησης σε δυσθεώρητο ύψος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη, στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού πραγματοποιούνται σήμερα τέτοιου είδους επενδύσεις, καθώς η κινεζική ΑΒP εξασφάλισε πρόσφατα τις άδειες για τη δημιουργία μιας μεγάλης οικονομικής και επιχειρηματικής συνοικίας στο Royal Albert Dock, πλησίον δύο ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, που ήδη κατασκευάζονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή