Αυξάνονται οι πωλήσεις κατοικιών στην Κίνα

Αυξάνονται οι πωλήσεις κατοικιών στην Κίνα

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυναμική επιστροφή πραγματοποιεί η αγορά κατοικίας της Κίνας, ύστερα από παρατεταμένη περίοδο κάμψης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν με την ολοκλήρωση του φετινού πρώτου τριμήνου, οι πωλήσεις αυξήθηκαν 60,3% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Συγκεκριμένα, η αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 248,2 δισ. δολάρια (220 δισ. ευρώ), καθώς η κυβέρνηση χαλάρωσε τους περιορισμούς όσον αφορά τη διαδικασία απόκτησης κατοικιών, ενώ σε ορισμένες πόλεις έχουν αρχίσει να καταγράφονται και τα πρώτα φαινόμενα κερδοσκοπίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, κατά τους δύο πρώτους μήνες του έτους οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 49,2%, έναντι ανόδου 16,6% που είχε σημειωθεί κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγουμένου έτους. Αντίστοιχα, τα ακίνητα που αποκτήθηκαν στο φετινό πρώτο τρίμηνο ήταν μεγαλύτερης επιφάνειας κατά 35,6% σε σχέση με πέρυσι, αγγίζοντας τα 218 εκατ. τ.μ. Ανοδικά κινήθηκε και το απόθεμα απούλητων κατοικιών, καθώς αυξήθηκε κατά 7,4% σε ετήσια βάση, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται πλέον σε 459,8 εκατ. τ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή