Η Hines πωλεί ακίνητα αξίας 5 δισ.

Η Hines πωλεί ακίνητα αξίας 5 δισ.

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγοραστή για ένα χαρτοφυλάκιο αποτελούμενο από 43 επαγγελματικά ακίνητα, συνολικής αξίας 5 δισ., αναζητεί η επενδυτική εταιρεία ακινήτων Hines. Συγκεκριμένα, πωλείται η ιδιοκτήτρια εταιρειών των ακινήτων, η Hines Global REIT, αν και η Hines εξετάζει και άλλες επιλογές όπως η συγχώνευση με άλλη εταιρεία ή η εισαγωγή μετοχών στο χρηματιστήριο (η εταιρεία είναι ιδιωτική). Αξίζει να σημειωθεί ότι 62% των ακινήτων βρίσκονται στις ΗΠΑ, το 15% στη Μεγ. Βρετανία και τα υπόλοιπα σε χώρες όπως η Πολωνία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ρωσία και ο Καναδάς.

Η κίνηση της Hines αποδίδεται στην πτωτική τάση που έχουν αρχίσει να διαγράφουν από τις αρχές του έτους οι αξίες των επαγγελματικών ακινήτων των ΗΠΑ, ενώ και οι αποδόσεις στη Μεγ. Βρετανία είναι πλέον μόλις 1,54%. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Hines ελέγχει ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων συνολικής αξίας της τάξεως των 77 δισ. ευρώ, ενώ την τελευταία διετία αναζητεί πιθανές επενδυτικές ευκαιρίες και στην ελληνική αγορά ακινήτων, έχοντας εμπλακεί σε συζητήσεις, μεταξύ άλλων, για την απόκτηση συμμετοχής σε ΑΕΕΑΠ, στην εξαγορά του Πόρτο Καρράς, ακόμη και για το ημιτελές εμπορικό κέντρο της Μπ. Βωβός στον Βοτανικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή