Η ραγδαία ανάπτυξη προβλέπεται να συνεχισθεί στη Μεγάλη Βρετανία

Η ραγδαία ανάπτυξη προβλέπεται να συνεχισθεί στη Μεγάλη Βρετανία

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση της τάξεως του 21% αναμένεται να καταγράψουν οι συναλλαγές στην αγορά κατοικίας της Βρετανίας έως το 2020, καθώς έρευνα της εταιρείας My Home Move κάνει λόγο για 1,5 εκατ. αγοραπωλησίες έως το τέλος της δεκαετίας, έναντι του 1,23 εκατ. που σημειώθηκαν το 2015. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει έπειτα από σχετικές μετρήσεις του όγκου των συναλλαγών διαχρονικά σε σχέση με μια σειρά μεταβλητών, όπως η ανεργία, το μέσο επιτόκιο χορηγήσεων στεγαστικών δανείων και η μέση προκαταβολή που καταβάλλουν οι αγοραστές πρώτης κατοικίας. Μάλιστα, στο πλαίσιο της έρευνας διατυπώνεται και η πρόβλεψη ότι το 2016 ο αριθμός των συναλλαγών θα αυξηθεί κατά 6,6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Οπως αντιλαμβάνεται κανείς, αν επιβεβαιωθεί η εν λόγω πρόβλεψη, το μέλλον της αγοράς κατοικίας της χώρας μόνο ρόδινο μπορεί να θεωρείται. Ωστόσο, εκφράζεται και η άποψη ότι είναι κρίσιμης σημασίας για την περαιτέρω ανάπτυξη της αγοράς η διευκόλυνση της πρόσβασης σε τραπεζική χρηματοδότηση για τους αγοραστές πρώτης κατοικίας, οι οποίοι σήμερα διαπιστώνουν ότι καθίσταται όλο και δυσκολότερη η απόκτηση κατοικίας λόγω των υψηλών τιμών που επικρατούν.

Παράλληλα, για την αύξηση των συναλλαγών είναι σημαντικό και να υπάρξει επαρκής προσφοράς νέων κατοικιών, κάτι που σημαίνει ότι οι εταιρείες ανάπτυξης κατοικιών θα πρέπει να επιταχύνουν τις επενδύσεις τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή