Ομάδα διαχείρισης επενδυτικού κινδύνου

Ομάδα διαχείρισης επενδυτικού κινδύνου

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρωτοφανής χαρακτηρίζεται η πρωτοβουλία που ανέλαβε πρόσφατα η διεθνής επενδυτική κοινότητα στον κλάδο των ακινήτων. Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά συστάθηκε ομάδα διαχείρισης επενδυτικού κινδύνου για το σύνολο των θεσμικών επενδυτών του κλάδου.

Το RMF (Global Investment Risk Management Forum), όπως θα ονομάζεται, θα συγκεντρώνει διευθύνοντες συμβούλους, επικεφαλής αναλυτές κινδύνου και ανώτατα στελέχη λήψης επενδυτικών αποφάσεων από τους μεγαλύτερους θεσμικούς επενδυτές στην αγορά ακινήτων, έχοντας στόχο να αναπτυχθεί ένα κοινό πλαίσιο κανόνων σε σχέση με την προσέγγιση του επενδυτικού κινδύνου.

Μπορεί τα παραπάνω να ακούγονται κάπως θεωρητικά, ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς του κλάδου, η σχετική πρωτοβουλία έχει πολύ μεγάλη σημασία, δεδομένου ότι οι επενδυτές που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία διαχειρίζονται ακίνητα αξίας μεγαλύτερης του 1 τρισ. δολαρίων. Παράλληλα, τονίζουν ότι σε έναν κλάδο ο οποίος το 2015 επένδυσε συνολικά κεφάλαια 1,2 τρισ. δολαρίων στην παγκόσμια αγορά ακινήτων, τα περισσότερα για λογαριασμό ασφαλιστικών ταμείων, που αφορούν δηλαδή τις αποταμιεύσεις εκατομμυρίων εργαζόμενων, είναι περισσότερο από επιβεβλημένη μια χρηστή διαχείριση του παράγοντα του επενδυτικού ρίσκου.

Πλέον, το RMF θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Σιγκαπούρη. Εκτός από τη διάδοση των καλύτερων επενδυτικών πρακτικών, με βάση τη γνώση και την εμπειρία των μελών του κλάδου των ακινήτων, το RMF έχει αρχίσει να ζητάει ανάλογες συμβουλές και από στελέχη άλλων κλάδων, όπως ο ασφαλιστικός και ο χρηματιστηριακός. Οπως εξηγούν τα στελέχη του RMF, η σχετική πρωτοβουλία αποτελεί μια απάντηση στις σημερινές «ανωμαλίες» της παγκόσμιας οικονομίας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το τεχνητό περιβάλλον των χαμηλών επιτοκίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή