Πρόσωπα και πράγματα

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο κέντρο διανομής 22.000 τ.μ. της Metro στη Βόρεια Ελλάδα

Νέο κέντρο διανομής (logistics) προσέθεσε στο δίκτυό της η αναπτυσσόμενη αλυσίδα λιανικού εμπορίου Metro ΑΕΒΕ, η οποία πρόσφατα προχώρησε στην εξαγορά της αλυσίδας Βερόπουλος. Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε εντός της εβδομάδας τη λειτουργία του τρίτου κέντρου διανομής της στην περιοχή Γέφυρα Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το πρώτο κέντρο της αλυσίδας στη Βόρεια Ελλάδα και είναι συνολικής επιφάνειας 22.000 τ.μ. Το Κέντρο Διανομής Γέφυρας θα εξυπηρετεί το υφιστάμενο δίκτυο καταστημάτων (60 στο σύνολο) στα γεωγραφικά διαμερίσματα της Θράκης, Μακεδονίας, Ηπείρου (Ιωάννινα, Θεσπρωτία), Θεσσαλίας και στην Κέρκυρα, ενώ θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία τον Σεπτέμβριο. Σημειωτέον ότι η Metro διαθέτει ακόμα δύο κέντρα διανομής, ένα στα Οινόφυτα κι ένα στη Μάνδρα, που ανήκε στην αλυσίδα του Βερόπουλου και εκσυγχρονίστηκε.

«Οδικός χάρτης» παραχώρησης θαλάσσιου μετώπου της Πάτρας

Σημαντικές είναι οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης του θαλάσσιου μετώπου της Πάτρας, καθώς πριν από λίγες ημέρες συμφωνήθηκε ο «οδικός χάρτης» για την οριστική παραχώρηση μέρος αυτού. Ειδικότερα, στο πλαίσιο σχετικής συνάντησης των αρμόδιων φορέων, συμφωνήθηκε η άμεση παραχώρηση για χρήση και εκμετάλλευση της μαρίνας και των καταστημάτων που βρίσκονται στο συγκεκριμένο τμήμα του παραθαλάσσιου μετώπου της πόλης. Επίσης, θα παραχωρηθεί το παλιό κτίριο του τελωνείου που βρίσκεται στον προβλήτα Γούναρη. Παράλληλα, παραχωρείται το σύνολο του προβλήτα του Αγ. Νικολάου, όπως επίσης και όλα τα υπόλοιπα τμήματα που αναφέρονται στη σύμβαση προσωρινής παραχώρησης. Απώτερος στόχος είναι η μεταφορά του εμπορικού λιμανιού στον χώρο του νέου λιμένα.

Η Merlin Properties είναι πλέον η μεγαλύτερη ΑΕΕΑΠ της Ισπανίας

Τη μεγαλύτερη εταιρεία επένδυσης σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ) στην Ισπανία και μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, αναμένεται να δημιουργήσει η απορρόφηση του χαρτοφυλακίου των επαγγελματικών ακινήτων της Metrovacesa από τη Merlin Properties. Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η Merlin Properties θα ελέγχει το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο ακινήτων στην Ισπανία, με τη μεγαλύτερη έκθεση να αφορά τις πόλεις της Μαδρίτης (φωτ.) και της Βαρκελώνης. Ειδικότερα, η Merlin θα διαθέτει τα περισσότερα κτίρια γραφείων στη χώρα, ενώ θα αποτελεί και τον δεύτερο μεγαλύτερο ιδιοκτήτη εμπορικών κέντρων. Συνολικά, η αξία του χαρτοφυλακίου της εταιρείας θα ανέρχεται σε 9,3 δισ. ευρώ, ενώ τα ετήσια προ φόρων έσοδα από τα ενοίκια των κτιρίων υπολογίζεται ότι διαμορφώνονται σε 450 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή