Η Ρουμανία θα κατασκευάσει 6.900 κατοικίες για νέους και φτωχές οικογένειες

Η Ρουμανία θα κατασκευάσει 6.900 κατοικίες για νέους και φτωχές οικογένειες

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σειρά ενεργειών και παρεμβάσεων στην αγορά ακινήτων δρομολογεί κατά το αμέσως προσεχές διάστημα η κυβέρνηση της Ρουμανίας, αρχής γενομένης από την επεξεργασία ενός σχεδίου νόμου, με το οποίο θα χορηγηθούν κονδύλια της τάξεως των 175 εκατ. ευρώ, με στόχο να κάνει τη στέγαση προσιτή για περισσότερα νοικοκυριά. Με βάση το σχετικό σχέδιο, η Ρουμανία σχεδιάζει να δανειστεί κεφάλαια από την Τράπεζα του Συμβουλίου της Ευρώπης (CEB), τα οποία θα χορηγήσει στην Εθνική Υπηρεσία Στέγασης της χώρας (κάτι αντίστοιχο με τον δικό μας Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, πριν από την κατάργησή του), η οποία θα αναλάβει να κατασκευάσει σπίτια, τα οποία στη συνέχεια θα νοικιάσει σε νέους και άπορες οικογένειες. Με βάση το σχετικό πρόγραμμα, συνολικά προβλέπεται η κατασκευή 6.900 κατοικιών, συνολικού κόστους της τάξεως των 250 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, στο στόχαστρο της Ρουμανίας είναι και η πραγματοποίηση σημαντικών έργων ανάπλασης. Ειδικότερα, η κυβέρνηση έχει εκφράσει την πρόθεσή της να αναμορφώσει εκτάσεις και εργοστασιακές εγκαταστάσεις που έχουν εγκαταλειφθεί με το πέρασμα των ετών. Πρόκειται για παλιά εργοστάσια, στρατόπεδα και παλιούς σιδηροδρομικούς σταθμούς, που βρίσκονται σε περισσότερες από 150 πόλεις της Ρουμανίας. Στόχος είναι η δημιουργία νέων συγκροτημάτων κατοικιών και κοινόχρηστων χώρων πρασίνου, στο πλαίσιο της νέας χωροταξικής στρατηγικής της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή