Πρόσωπα και πράγματα

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δημιουργία υπηρεσίας που θα αναλάβει το έργο αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων προτείνει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε εντός της εβδομάδας στη Βουλή. Ο νέος φορέας θα ονομάζεται Υπηρεσία Αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ) και θα αναλάβει την αξιοποίηση των ακινήτων του Ταμείου Εθνικής Αμυνας (ΤΕΘΑ), του Ταμείου Εθνικού Στόλου (ΤΕΣ) και του Ταμείου Αεροπορικής Αμυνας (ΤΑΑ) που δεν χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς, καθώς και οποιουδήποτε ακινήτου του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού και του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας. Σημειώνεται ότι το ΥΠΑΑΠΕΔ θα υπάγεται απευθείας στον εκάστοτε υπουργό Εθνικής Αμυνας και θα μπορεί να μισθώνει ακίνητα των ταμείων των τριών Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πιστοποίηση ενεργειακού επιθεωρητή για υδρογονάνθρακες

Αλλαγή στη διαδικασία πιστοποίησης του ενεργειακού επιθεωρητή προβλέπει πρόσφατο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τις υπεράκτιες εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων. Την ιδιότητα του ενεργειακού επιθεωρητή αποκτούν όσοι εγγραφούν στο αντίστοιχο Μητρώο Ενεργειακών Επιθεωρητών, ενώ όσοι μέχρι τη δημοσίευση του νόμου έχουν επιτύχει στην εξεταστική διαδικασία εντάσσονται αυτόματα στους ενεργειακούς επιθεωρητές και μάλιστα στην ανώτατη (Γ΄) τάξη. Η δραστηριότητα του ενεργειακού επιθεωρητή ασκείται από διπλωματούχους μηχανικούς και πτυχιούχους μηχανικούς τεχνολογικής εκπαίδευσης, ή μηχανικούς που έχουν αποκτήσει αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων στην Ελλάδα και εντάσσονται σε τρεις τάξεις, ανάλογα με την εκπαίδευση και την εμπειρία τους.

Μπλόκο στις χορηγήσεις δανείων για κατοικίες στο Λονδίνο

Οι αναταράξεις στην αγορά ακινήτων, ελέω Brexit, συνεχίζονται, καθώς πριν από λίγες ημέρες η United Overseas Bank Ltd., η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Νοτιοανατολικής Ασίας, με βάση το ενεργητικό της, ανακοίνωσε ότι θα διακόψει προσωρινά τις χορηγήσεις δανείων για αγορές ακινήτων στο Λονδίνο λόγω της αβεβαιότητας που έχει διαμορφωθεί στην αγορά, μετά το πρόσφατο δημοψήφισμα. Πάντως, οι άμεσοι ανταγωνιστές της UOB, δηλαδή η DBS Group Holdings και η Overseas-Chinese Banking Corp., έχουν δηλώσει ότι θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούν την απόκτηση ακινήτων στο Λονδίνο, αν και αμφότερες συστήνουν στους ξένους αγοραστές να αποφύγουν τέτοιες κινήσεις επί του παρόντος, καθώς υπάρχει συναλλαγματικός κίνδυνος, αλλά και το ρίσκο μιας πιθανής διάσπασης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή